FAİZ LOBİSİ ÇALIŞIYOR

FAİZ LOBİSİ ÇALIŞIYOR

Elektrik faturasını kredi kartıyla tek seferde ödemek isteyen vatandaşlar, bankaların borçlandırma tuzağı uygulaması karşısında çaresiz. UEDAŞ muhatabın bankalar olduğunu iddia ediyor…

Kredi kartı kullanımının her geçen gün arttığı ülkemizde, artık alışverişlerde nakit kullanımı neredeyse yok denecek kadar azaldı. İnsanların zorla borçlandırıldığı, faiz batağına sürüklendiği bankacılık uygulamaları, vatandaşın cebinde ne var ne yok hortumluyor.

TEK ÇEKİM ÖDEME YOK

Kredi ve faiz uygulamalarında sınır tanımayan bankalar, şimdi de gözlerini elektrik faturalarına dikti.

İnegöl’de UEDAŞ İşletme Müdürlüğü’nde elektrik faturasını ödemek isteyen bir vatandaş, yetkiliye kredi kartıyla tek çekimde fatura ödemek istediğinde, vezne görevlisi “Kredi kartıyla tek çekim yapamıyoruz, 2 taksitte alıyoruz” cevabını aldı. Yaşadığı duruma itiraz ederek tepki gösteren vatandaş, 157 TL’lik borcuna karşılık 5 lira da vade farkı ödemek zorunda kaldı.

BUNUN ADI PEŞKEŞ

UEDAŞ’ın adeta abonelerini bankalara peşkeş çektiği uygulamada tek çekim kabul edilmeyip taksitle ödeme alınmasını bankaların talep ettiği öğrenildi. Faturasını zorunlu olarak kredi kartıyla ödemek durumunda olan vatandaşların taksitle faize maruz kaldığı bu uygulama, bankaların ve bankalara aracı olan kurumların önüne geçilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Sorunun iletilmesi üzerine UEDAŞ Genel Müdürlüğü’nde bankalarla anlaşmaları yapan yetkiliden henüz bir açıklama gelmezken; kayıp kaçak, kesme-açma bedeli ve yanmayan sokak lambalarından sonra bu konunun nasıl açıklanacağı merak konusu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07