www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

FAİZİ BİTİRECEK FORMÜL

FAİZİ BİTİRECEK FORMÜL

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilatlanma Başkanı Turgut Al, faizden kurtulmanın yolunun ihtiyaçları Allah´ın emrettiği şekilde gidermekten geçtiğini ve bu nedenle Karz-ı Hasen Sandığını kurduklarını belirtti. Al, böylece ihtiyacı olanlara

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi, geleneksel iftar programlarının bir yenisini daha gerçekleştirdi. Geçtiğimiz Çarşamba akşamı Marrion Otel´de ?Bereket, Ortağı Çoğaldıkça Artar? temalı düzenlenen iftar programına Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, İTSO Başkanı Metin Anıl, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilatlanma Başkanı Turgut Al, MÜSİAD İlçe Başkanı Halil Malkaç ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, oda ve dernek başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

İNEGÖL, BİRLİKTE TÜRKİYE OLMANIN EN İYİ ÖRNEĞİDİR

Yemeğin ardından bir konuşmayapan MÜSİAD İlçe Başkanı Halil Malkaç, ?Bu yıl, ?Bereket, Ortağı Çoğaldıkça Artar´ temasıyla düzenlediğimiz iftar organizasyonumuza hoşgeldiniz, şerefler verdiniz.İnegöl´ümüz; Anadolu´nun her yöresinden çiçeği, toprağında yetiştiren bir bahçe gibi? Çoğumuz doğduğumuz farklı illerden kalkarak buraya geldik; toprağımızı, suyumuzu, güneşimizi buradan alarak en güzel renklerimizi burada göstermek için çaba göstermekteyiz.Amacımız;  farklı kültürlerin kaynaşmasından çıkacak enerjiyi hizmete dönüştürebilmek, yaşadığımız şehri yaşanabilir bir şehir haline getirmektir.Her bir tarafında Osmanlı´nın izlerini taşıyan İnegöl´ümüz; birlikte yaşamanın, birlikte büyümenin, birlikte Türkiye olmanın en iyi örnekleri arasındadır.Çünkü İnegöl´ümüz, sorasında 600 yıl dünyaya hükmedecek olan Osmanlı İmparatorluğu´nun kuruluş yıllarına şahitlik etmiştir.Ertuğrulgazi´nin, Osmangazi´nin, Turgutalp´in, Bay Koca´nın, İshakpaşa´nın anıları vardır bu şehirde.Seyyahların güzergâhı, İpekyolu´nun can damarı, nice evliyalara ev sahipliği yapmış bir yerdir İnegöl.Bu şehirde bereket vardır. Maneviyat vardır. Hatta tüm Türkiye´de olmasını istediğimiz bir tatlı huzur vardır.Almak isteyene çok mesaj vardır İnegöl´de?Anadolu´nun bir başarı hikâyesidir İnegöl?Türkiye´nin mobilya başkentidir İnegöl. İstihdam dostu bir şehirdir İnegöl...Kümelenme modelleriyle Türkiye´ye örnek olan bir yerdir İnegöl.Dış ticaret fazlası veren, işsizlik oranlarının eksi seviyelerde olduğu dumansız bacalardan Türkiye´nin dünyaya açılan bir penceresidir İnegöl.Uludağ´ın sırtlarında ki nazlı bir gelindir İnegöl... İnegöl´ümüzü, Bursa´mızı, ülkemizi günlerce, yıllarca anlatsak doyamayız. Çünkü bu topraklar sadece bizlerin değil, dünya genelinde ki tüm İslam âlemi için çok önemlidir.Osmanlı ruhunu yeniden harekete geçirmek ve dünyada yeniden güçlü bir aktör olmak bizlerin en büyük ideali ve hedefi olmalıdır.Biz bu nedenle hükümetimizin koyduğu 2023 ve 2071 yılı hedefleri doğrultusunda çok çalışıyoruz. ?Yüksel Ahlak İleri Teknoloji´ söyleminden hareket eden MÜSİAD´ımız; bugün itibariyle yurt içi ve yurt dışında en hızlı büyüyen Türkiye´nin en büyük ve etkin STK´ların başında gelmektedir.Bu güzide ailenin bir parçası olmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum. Çünkü bu aile sayesinde hemen hemen her yerde bir kapımız var artık.Gönül köprüleri kurduk. İşimizi, bilgimizi ve donanımızı arttırdık.Bu nedenle öncelikle MÜSİAD´ımızın kurulmasında emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.?

 

TERÖRÜN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bilindiği üzere ülkemiz; bir yandan dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmek için çaba gösterirken, diğer yandan da ülke içinde ve ülke dışında büyük bir terör mücadelesi vermektedir.Öncelikle al bayrağımızın dalgalanması için canı pahasına görev yapan kahraman Türk askerlerimize ve polislerimize buradan selamlarımızı iletiyoruz. Hain saldırılar sonucunda şehit olan tüm asker, polis ve sivillerimize Allah´tan rahmet, yaralananlarada acil şifalar diliyoruz. İş dünyası olarak temennimiz o´dur ki;  ülkemizin terörden bir an önce temizlenmesi ve ülkemizin her karışında toplumsal refah ve huzurun hâkim kılınmasıdır.Bizler; MÜSİAD ailesi olarak, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da terör mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz.Ülkemiz artık bu tür hain saldırılardan çok yoruldu. Ama her şeye rağmen hep dimdik ayakta kaldı. Üst akılların Türk toprakları üzerinde yapmak istedikleri operasyonları, halkımız bozdu. Ve bugünden sonra hep bozacaktır.Biz artık bu ülkede terörü değil, büyümeyi konuşmak istiyoruz. İş konuşmak istiyoruz. Çok çalışmayı, ihracatı, karlılığı, yatırımı, istihdamı konuşmak istiyoruz.Ve bugünlerin bize uzak olmadığını görüyor ve hissediyoruz.Bu duygu ve düşünceler ışında bizleri bu akşam yalnız bırakmayan öncelikle genel merkez yöneticilerimiz başta olmak üzere tüm misafirlerimize sonsuz teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum? dedi.

 

MÜSİAD AĞACININ GÖLGESİ TÜM DÜNYAYA YAYILIYOR

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilatlanma Başkanı Turgut Al, ?İnegöl şubemizin düzenlediği iftar programına hoş geldiniz. Cenab-ı Hakk´a şükürler olsun ki her sene Ramazan ayında etrafında bir araya geldiğimiz şu bereketli iftar sofralarımız vesilesiyle MÜSİAD´ın teşkil ettiği büyük kardeşlik halkasını, geniş dostluk çemberini yeniden tecrübe etme imkânı buluyoruz. Ramazan boyunca şube iftarlarımız devam edecek. Bu iftar programları, kadim geleneğimizin değerlerini çağımızda yeniden temsil etmek amacıyla yola çıkan MÜSİAD´a çok yakışıyor. Aynı zamanda Ramazan´ın bereketi ve bu iftarların vesilesiyle, saflarımızı araya şeytanın girecek boşluk bulamayacağı kadar sıklaştırmış oluyoruz. Mayıs ayında MÜSİAD olarak 26. yılımızı geride bıraktık. 26 yıl önce umutla ve inançla ekilen bir fikrin tohumu, bugün gölgesi bütün dünyaya yayılan büyük bir ağa oldu. Bu akşam iftarımızı bu ağacın gölgesi altında yaptık hamdolsun. Bu zaman zarfında kurucu başkanımızdan en son üyemize kadar bu kutlu yürüyüşte bizimle birlikte olan ve bizlere destek veren herkese teşekkür ediyor, vefat edenlere Cenab-ı Hakk´tan rahmet diliyoruz. Artık yurtiçinde 86, yurtdışında 165 noktada on binlerce üye işletmeyi temsil eden, büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kuruluş ilkelerimizden taviz vermeden her geçen gün daha da büyüyor, kardeşlik halkamıza katılan her yeni üyemizle daha da gençleşiyoruz. Bu sene içerisinde yurtdışında Belçika, Johannesburg, Astana ve Bakü şubelerimizi açacağız. Yurtiçinde de Ordu, Karaman, Seydişehir, Çankırı ve Bartın açılışlarıyla kardeşlik halkamızı genişleteceğiz. Artık dünya genelinde iş yapmak isteyen herkesi bir araya getiren büyük bir ortak noktaya dönüştük. Sonbaharda uluslararası ticaret fuarımız MÜSİAD EXPO´nun 16´ncısını ve IBF Uluslararası İş Forumunun 18´incisini gerçekleştireceğiz. Fuarımız, 09-12 Kasım 2016 tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi´nin tamamına yayılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız himayesinde gerçekleşecek fuarımız, ticaret imkânları ve iş geliştirme ortamları sunmanın yanında ülkemizin merkez olmak amacına ve imajına da katkı sağlayacak. Buradaki herkesi de 09-12 Kasım tarihleri arasında İstanbul´a fuarımıza bekliyoruz.?

 

FAİZDEN KURTULMANIN YOLU?

?MÜSİAD, ahilik teşkilatının bu topraklarda yüzyıllardır söylediği kardeşlik türküsünü çağımızda yeniden söylemek için kuruldu. Bu nedenle yalnızca genişlemeyi değil aynı zamanda derinleşmeyi de kendimize düstur ediniyoruz. Ne mutlu bize ki toplumsal hayatı alemlere rahmet olarak gönderilen Rasulullah (s.a.v)´ın getirdiklerini ölçüt kabul ederek biçimlendirmiş bir geleneğin mirasçılarıyız. İktisadi ve içtimai tarihimiz, insanlığın yarasına merhem, dünyanın sadrına şifa olarak bu rahmetli, gündelik yaşama nasıl tatbik edebileceğimizi gösteren misallerle dolu. Ramazan vesilesiyle müjdelemek isterim ki, bu güzel uygulamaları ihya etmek MÜSİAD´a nasip oluyor. Bunlardan birisi Karz-ı Hasen Sandığı. Karz-ı Hasen ?Güzel Borç´ ne demek; Allah-ı Teâlâ, muhtaçlara kendi rızasından başka bir karşılık beklemeksizin borç vermemizi tavsiye ediyor. Günümüzde hayatımızın her alanına sirayet etmeye başlayan faizden kurtulmanın yolu birbirimizin ihtiyaçlarını Allah´ın emrettiği şekilde gidermekten geçer. Bu nedenle üyelerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak amacıyla Karz-ı Hasen Sandığını kurduk. Böylece üyelerimizin vereceği güzel borçlarla, yine üyelerimizin ihtiyaçlarını gidereceğiz. Belirli bir aidatla sandığa giriş yapan üyelerimiz bu uygulamadan yararlanacak. Sandık fonundan ihtiyaç halindeki üyelerimize borç verecek, aynı zamanda vefat eden üyelerimizin eş ve çocuklarına karşılıksız yardım sağlayacağız. Kısacası Karz-ı Hasaen Sandığı, MÜSİAD üyeleri arasında bir dayanışma ve yardımlaşma organizasyonu olacak. Fakat kimi kimden borç aldığını bilmeyecek. Kimse kimseye minnet duymayacak. Maddi faiz şöyle dursun, manevi faiz, yani alacaklı olmanın duygusal üstünlüğü bile söz konusu olmayacak. Dahası, Karz-ı Hasen uygulaması bir sandıkla sınırlı kalmayacak inşallah. Bu uygulamanın ileride alternatif finansman modellerine ilham vermesini temenni ediyoruz. Ramazan ayının getirdiği bereketin yalnızca sofralarımıza değil kalplerimize de intikal etmesini temenni ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum? şeklinde konuştu.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Ali Akça da sırasıyla kürsüye çıkarak selamlama konuşması gerçekleştirdiler ve Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennilerinde bulundular.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19