FAKÜLTE ŞEHRİ OLABİLİRİZ

FAKÜLTE ŞEHRİ OLABİLİRİZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat ve İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Aktaş, İnegöl’ün işletme fakültesi şehri ünvan

 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte dün İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat ve İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan’ı makamlarında ziyaret etti.

 

Ziyaretler sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, anaokullarından lise son sınıflara kadar Eylül ayı başı itibariyle büyük bir heyecanın başladığını belirterek, “Allah`a şükürler olsun İnegöl`ümüzdeki okullarımızın tamamında tadilatlar, boya-badanalar, iyileştirmeler yaptık. Bunun yanında İnegöl`ün hem sosyal hayatın canlanmasına hem de ticaretinin, ekonomisin iyileşmesine önemli bir aracılık eden ve inşallah ilerdeki günlerde daha fazla edecek olan hem İşletme Fakültemiz hem de Meslek Yüksekokulumuz eğitim öğretime başladı. Öncelikle hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Ben İşletme Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat hocamızın şahsında, tüm fakülte çalışanlarına, değerli hocalarımıza, öğrenci kardeşlerimize eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Yeni gelen öğrenci kardeşlerimize hoş geldiniz diyoruz” dedi.

 

“İŞLETME FAKÜLTESİ ŞEHRİ ÜNVANI ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

İşletme Fakültesi’nin İnegöl`ün yıllardır özlediği ve beklediği bir konu olduğunu ifade eden Aktaş, “Bu konuyla alakalı gerçekten siyasi irade olarak, gerek üniversite gerek belediye tarafından çok ciddi destekler verildi. Ve hamdolsun bu sene 2. yılı. Artık 2 ayrı bölüm var. Tabi hocamızla sık sık görüşüyoruz, değerlendirmeler yapıyoruz. Bu sene okulumuzun puandan ziyade sıralamayla alakalı iyileşme oldu. Bu, okulumuzun kalitesinin arttığının bir göstergesidir. Tabi bu kartopu misali 4-5 yıl sonra daha fazla etkisini gösterecek. İnşallah İnegöl aynı zamanda belki üniversiteler şehri lafı iddialı olabilir ama, bir fakülte şehri, bir işletme fakültesi şehri unvanını ziyadesiyle alacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

 

İYİ DÜZEYDE BİR İLGİ GÖRDÜK

Ziyaretlerinden dolayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür eden İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat ise, “Fakültemiz 2 yılını doldurdu ve bu yıl 2. bölüme de öğrencilerimizi aldık. Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü, 2. bölümümüz. Adı ile de daha cazip bir bölüm. Dolayısıyla hem kamuoyunca hem de öğrenciler nezdinde ilgi çeken bir bölüm. Kayıtlar sırasında şunu müşahede ettik; Türkiye`nin muhtelif yerlerinden gelen öğrenciler ve öğrenci velilerinin iyi düzeyde bir ilgisinin olduğunu gördük. Bu da bizi memnun etti”dedi.

 

BELEDİYE İYİ BİR PARTNER

Üniversitelerin toplumun sosyal ve ekonomik dönüşümünde çok önemli katkılarının olduğunu dile getiren İbrahim S. Canbolat, “Bu anlamda fakülteler, üniversiteler sadece teorik öğrenim yerleri değil, sosyal hayata da yönelik gerek öğrencilerin uygulamalarıyla, stajlarıyla gerekse projelerle, araştırma projeleriyle sosyal hayata yönelik önemli hizmetler vermiş oluyorlar. Dolaylı olarak bu bilimsel hizmetler topluma yansımış oluyor. Bu arada bizim partnerlerimiz, ortaklarımız oluyor. Belediye bunlardan biri. Bu anlamda çok yardımlarını gördük. Katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

MADDİ VE MANEVİ OLARAK YANIMIZDA HİSSEDİYORUZ

İnegöl Belediyesi’nden destek anlamında ne istediyseler aldıklarını belirten İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan da şöyle konuştu: “Hakikaten Başkanımızın çok büyük destekleri oldu. Okulumuzun çevresi değişti. Hem maddi hem manevi olarak yanımızda hissediyoruz. Bundan sonra da desteklerinin bizimle beraber olduğunu biliyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ziyaretlerin anısına İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat’a ve İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan’a çiçek takdim etti.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32