FAKÜLTE VE YURT MÜJDESİ

FAKÜLTE VE YURT MÜJDESİ

Bu yıl 40 öğrenci ile eğitim öğretime başlayacak olan Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi, ÖSYM’nin kılavuzunda da yer aldı. Fakülte Dekanı İbrahim S. Canbolat, fakültenin yanı sıra birde 500 yataklı yurt müjdesi verdi.

Uzun süredir İnegöl’de kurulması beklenen İşletme Fakültesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 40 öğrenci ile öğrenime başlayacak. ÖSYM’nin kılavuzuna da giren İnegöl İşletme Fakültesi’nin binasında da çalışmalar tamamlanırken, dün tabelası takılan İşletme Fakültesi’nde Fakülte Dekanı İbrahim Canbolat yeni makamında bir basın toplantısı düzenleyerek fakülte hakkında yaşanan yeni gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

40 ÖĞRENCİ İLE START ALACAK

Dekan İbrahim Canbolat, yaptığı açıklamasında yaklaşık 1 yıldır İnegöl İşletme Fakültesi Dekanlığını yaptığını kaydederek; “Bu süre içerisinde bir taraftan fiziki mekânların oluşturulması gayretlerimiz oldu, diğer taraftan YÖK’ün istediği akademik kadronun oluşturulması gerekiyordu. Aynı zamanda idari kadromuzu oluşturmaya çalıştık. Bu yıl itibari ile de 2012-2013 eğitim öğretim yılına en azından bir bölüme öğrenci almayı vaat etmiştik. Bunun için gerekli hazırlıkları yaptık. Şu an itibari ile İşletme Bölümüne 40 öğrenci alınmasına dair Yüksek Öğretim Kurulu’ndan karar çıktı. ÖSYM’nin kılavuzuna da bu girecek. Geçtiğimiz hafta bir pürüz yaşandı. YÖK’ten bir sorun olduğu söylendi. Bizim bir eksiğimiz yoktu, fakat oradaki yetkili ısrarla eksik var deyince bizzat oraya giderek YÖK Başkanvekili ile görüştük ve konunun çözüme kavuşmasını sağladık. Şu an itibari ile kesin olarak 40 öğrenciyle İşletme bölümünde öğrenime başlayacağız” dedi.

ARTIK İNEGÖL’ÜN BİR FAKÜLTESİ OLDUĞU BİLİNMESİ LAZIM

Bu süreçte çok yönlü çalışmaları gerektiğinden de söz eden Dekan Canbolat; “İşin fiziki ve akademik yönü bir yana, öğrenci alımı çok önemliydi. Öğrenci alıp almamaya bağlı olarak bir fakültenin varlığına bakılıyor. Öğrenciniz yoksa bölüm başkanı, dekan yardımcısı bile atayamazsınız diye görüş ortaya koyuyorlar. Biz onu da aşacağız. Yaz ayında ders olmadığı için o görevlendirmeleri de yapabiliriz. Bir de işin dördüncü boyutu var, tanıtım. Burada da siz basına büyük görev düşüyor. Artık İnegöl kamuoyunun İnegöl’de bir fakülte olduğunu, İnegöl İşletme Fakültesini bilmesi gerekir. Üniversiteler, iki önemli işe sahiptir. Birincisi akademik faaliyettir, ikinci önemli görevi de, bulunduğu yörenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına dair bilim verileri üretir. Dolayısıyla ülkenin ekonomik kalkınması için üniversiteler çok önemlidir. O bakımdan ülkenin ekonomik üretiminde büyük payı olan İnegöl, bir de fakülteyi kazanarak aslında ekonomik üretimini akademik üretimle de güçlendirmiş olacak. Daha şimdiden bizim hocalarımızdan biri termal turizmle ilgili Pazar araştırması yapmayı düşünüyor. Ben de bunu destekleyeceğimizi söyledim. Bu hem İnegöl, hem de ülkenin geneli için önemli bir faaliyettir” açıklamalarında bulundu.

İNEGÖL’DE YÜKSEK LİSANS YAPILABİLECEK

İbrahim Canbolat, ileride İnegöl’de ulusal, uluslar arası toplantılar da yapılacağından söz ederek, yüksek lisansla ilgili de bilgi verdi. Canbolat, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu toplantılar, az önce söylediğim ikinci boyutla ilgili olacak. Toplumun, kamuoyunun aydınlatılması, sosyal ve ekonomik anlamda önemli veriler elde etmek ve araştırma gibi çok yönlü araştırmalar yapabiliriz. İleriye dönük olarak bir düşüncemiz daha var. Yüksek Lisans Programları olur mu diye bir soru yöneltilmişti bana. Bizim bu konuda bir düşüncemiz var. Uluslar Arası İşletmecilik Ve Ticaret bölümünün kadrosunu oluşturduktan sonra orada yüksek lisans programı açmayı da düşünüyoruz. Örneğin bir bürokrat İnegöl’de yüksek lisans yapmak istiyorsa, yapması gereken 2 önemli şey var. Birincisi Ales sınavına girecek ve belli bir puan alacak, bir de yabancı dil sınavına girecek. Daha sonra istediği programa kayıt yaptırabilir. Dolayısıyla İnegöl’deki vatandaşlar hem çalışıp hem yüksek lisans yapabilecek.

KAMPUSUN YANINA 500 KİŞİLİK YURT

Fakültenin yanına yapılması planlanan bir yurtla ilgili de müjde veren Canbolat; “Bir başka haberimiz de, kampüsümüzün hemen yanında 6,5 dönümlük alan Kredi ve Yurtlar Kurumuna tahsis edildi. Orada da 500 yataklı yurt yapılacak. Bu sabah Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürüyle görüştüm. Yapım işini TOKİ`ye havale ettiler. TOKİ bunun planını aldı. Biliyorsunuz TOKİ bu işleri çok hızlı yapıyor. Başladığı tarihten itibaren 8 ay gibi bir sürede zannediyorum ki bitirecekler. O yönde bir bilgi verdiler. Bu yıl ÖSYM kılavuzunda öğrenci adaylarımız baktığı zaman İnegöl İşletme Fakültesi`nin hemen yanı başında 500 yataklı yurt da ileriye dönük hazır olacak. Dolayısıyla bu da güzel bir imkândır” diye konuştu.

Dekan İbrahim Canbolat, fakülteye ilişkin bir staj yönergesi hazırladıklarını da ifade ederek; “Öğrencilerimizin muhtelif işletmelerde staj yapmasını da sağlayacağız. Hatta uluslararası boyutta bunu yaptırabiliriz. Özellikle Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümüne öğrenci aldığımız zaman yurtdışında da bazı yerlerde öğrencilerimizin staj yapması mümkün olacak. Genelde bütün bölümlerin öğrenim dilini Türkçe olarak planladık. Fakat Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü için bir yıl İngilizce hazırlık düşünüyoruz. Bunu öğrencinin daha iyi kaynaklardan beslenmesini sağlayacak” dedi.

Son olarak, basın mensuplarının ‘İnegöl İşletme Fakültesinin diğer fakültelerden ne gibi farkı var’ sorusuna cevap veren İbrahim S. Canbolat, “Burası İşletme Fakültesi olacak. Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Bölümünde İşletme Bölümü var. Ben İktisadi İdari Bilimleri İşletmeyi tercih edebilirim diyebilir. Ama orası bir bölümdür. Burası İşletme Fakültesi ve burasının uluslararası boyutu olacak. Yani Ben işletme fakültesinden mezunum diyecek. Eğer işletme konusunda yarın iddiası olacaksa, bir bölümden mezun olmak ayrı Fakültesinden mezun olmak ayrı. Fakültenin daha zengin kaynakları olacak, daha güçlü olacak” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22