?FAKÜLTENİN İYİLEŞTİRİLMESİ ÖNCELİĞİMİZDİR?

?FAKÜLTENİN İYİLEŞTİRİLMESİ ÖNCELİĞİMİZDİR?

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, İnegöl´de yeni bir üniversitenin kurulmasından ziyade, mevcut üniversite birimlerinin iyileştirilmesinin ve geliştirilmesinin öncelikli amaç olması gerektiğini ifade et

 

U.Ü. İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, 2016 yılı YGS sınavına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Canbolat, İnegöl´de her yıl sınava giren öğrenci sayısında artış yaşandığını belirtti.

 

ÖĞRENCİ SAYISI 550´Yİ BULACAK

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, ?2016 YGS sınavını tamamladık. İnegöl´de sınava katılan öğrenci sayısı arttı. Bu yıl 6 bin 523 kişi sınava girdi ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sınavlar tamamlandı. Sınava giren adaylara bundan sonraki aşamalarda da başarılar diliyoruz. Bu 1. aşaması. Haziran ayında bunun devamı olacak. Son 4 yıldır görüyoruz, üniversite sınavının her sene öğrenci sayısı artıyor. Bu İnegöl İşletme Fakültesi olarak bizim açımızdan öğrenci sayılarının artması anlamına geliyor. Biz İşletme bölümünde 47 öğrenciyle başladık fakat şuanda bu sayı 400´ü aştı. Bu, önümüzdeki güz döneminde öğrenci sayısının 550´nin üzerinde olacağı anlamına geliyor.3 bölüme de yeni öğrenciler alacağız ve bu yıl ilk mezunlarımızı vereceğiz. İşletme bölümünde 35 öğrencimiz mezun olacak. Buna karşılık en az 150-180 öğrenci de yeni gelecek. Bu sınava giren öğrencilerden İnegöl´e de bekliyoruz? dedi.

 

 

KAMPÜSÜN VE KAPALI ALANLARIN GELİŞTİRİLMESİ LAZIM

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde imkânların geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Canbolat, ?Yeni bir üniversite kurulup kurulmamasından çok esas üzerinde durmamız gereken mevcut üniversite fakültesinin, yerleşkenin durumudur. Sayılar arttıkça yeni fiziki mekânlara ihtiyacımız olduğu anlaşılıyor. Şuan itibari ile fakültede öğrencilerin kullanabileceği derslik, kütüphane olarak sayılar yeterli gibi görünse de bu güz döneminden sonra aslında daha iyi koşullarda eğitim görülecek salon ve dersliklere ihtiyaç olduğu anlaşılıyor. O bakımdan hem kapalı mekânların geliştirilmesi hem de kampüs alanlarının geliştirilmesi lazım. Birkaç yıldır üzerinde durduğumuz fabrikanın lojman olarak kullandığı eski binaların yıkılması, oraların öğrencilerin rahatlıkla gezebileceği kampüs alanına dönüştürülmesi gereklidir. Diş Hastanesi taşınırsa girişin oradan güzel bir şekilde verilmesi lazım. Yurt yapıldı. Şuanda Kredi Yurtlar Kurumu ile fakülte arasındaki çamur alanın iyileştirilmesi lazım. Bunu rektörlük, belediye, yerel imkânlar devreye sokularak dile getiriyoruz. Bunların iyileştirilmesi gereklidir. O bakımdan İnegöl´de mevcut üniversite birimlerinin iyileştirilmesi öncelikli amacımızdır? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22