www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

FAKÜLTENİN KALİTESİ TESCİLLENDİ

FAKÜLTENİN KALİTESİ TESCİLLENDİ

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Türk Standartları Enstitüsü TSE EN ISO 9001 belgesi almaya hak kazandı. Kalite belgesi dün düzenlenen tören ile teslim edildi.

Dün saat 14.00'da İnegöl İşletme Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen belge takdim törenine Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO Başkanı Metin Anıl, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, öğretim görevlileri, öğrenciler ve İTSO yönetiminde yer alan bazı iş adamları katılım gösterdi.

 AZ ZAMANDA ÇOK İŞ

Programın açılışında konuşan İşletme Fakültesi Dekanı İbrahim S.Canbolat, fakültenin kurulmasından bugüne geldiği noktayı paylaştı. Canbolat, 3 yıllık kısa sürede TSE Belgesi almanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

  İŞLETME FAKÜLTESİ ARTIK KALİTELİDİR”

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman ise, İnegöl İşletme Fakültesi artık kalitedir. Biz de bunu tescil etmek için buradayız. Sayın dekanımıza ve öğretim görevlilerine teşekkür ederim. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve İTSO Başkanımıza da İnegöl'ün kalite standardını yükseltme adına TSE'ye gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 ÖNEMLİ OLANKALİTEYİ SÜRDÜREBİLMEKTİR

Kaliteli olmak kadar kaliteyi sürdürebilmenin de çok önemli olduğunu belirten TSE Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Demir, Kalite, yazdığını yap, yaptığını yaz demektir. Biz bireysel olarak başarılıyız ama birlikte iş yapmakta sıkıntılıyız. Bizim yönetim mantığımız yok. Yönetimle ilgili sorunumuz var. Kurumsal firmalarda kimin ne işi var bellidir. Onların hepsi yazılıdır. Kalite sistemini yerine getirmiş firmalarda herkesin görevi ve sorumlulukları bellidir ve yazılıdır. Sizin bundan sonra işiniz daha zor. Kalitenin sürdürülmesi adına daha dikkatli ve özenli olmanız gerekiyor” diye konuştu.

 SIKINTILAR SONA ERECEK

Belgeyi almak kadar aldıktan sonraki sürecin de önemli olduğunu aktaran Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sonuçta bu belgenin alınması ile kazanan fakültemiz ve İnegöl'ümüz olacak. İşletme Fakültesi sıkıntılı bir süreç ile başladı. Belki hala bir takım sıkıntılar vardır ama inşallah tüm bu sıkıntılar sona erecek ve İnegöl'ün sanayicisi, İnegöl'ümüz daha fazla istifade edecek. İnşallah TSE'nin disiplini ve kalitesi ile birlikte İşletme Fakültemiz adından daha fazla söz ettirecek” ifadelerini kullandı.

 BELGEYİ KISA SÜREDE HAK ETMELERİ ÖNEMLİ BİR OLAY

Son olarak kürsüye çıkan Kaymakam Ali Akça ise üniversitelerin kök salması durumunda bulundukları bölgeye kültürel ve sosyal anlamda katkı sunduklarını belirterek, İşletme Fakültemiz de İnegöl'ümüze sosyal ve kültürel anlamda katkılar sunmaktadır. Bu katkılar da tüm hızıyla sürecektir. İşletme Fakültemizin kısa sürede İSO 9001 belgesinin alınması önemli bir olaydır. Dekanımız başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu kalitenin sürdürülmesi önemlidir. Bu konuda da başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

 Konuşmaların ardından Türk Standartları Enstitüsü'nün TSE EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Dekan İbrahim S. Canbolat'a takdim edildi.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01