FARKLILIKLARA SAYGI DUYALIM

FARKLILIKLARA SAYGI DUYALIM

CHP İnegöl İlçe Teşkilatının düzenlediği iftar programında konuşan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, “Birbirimizin farklılıklarına saygı duyalım. Konuşmaya açık olalım. Birbirimizle konuşmaz, yakın davranmazsak sonuçta Türkiye ayrıştırılmış, kutup

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı tarafından önceki akşam iftar programı  tertip edildi.

Düzenlenen iftara; CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli ve İlhan Demiröz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, Jandarma Merkez Komutanı Üsteğmen Mustafa Batar, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, CHP yönetim kurulu üyeleri, bazı oda ve dernek başkanları köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

 

KARDEŞLİK DUYGULARIMIZA HİÇ BİRŞEY ENGEL OLAMIYOR

İftarın ardından bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, “CHP ilçe örgütü adına ramazanın bu ulviyeti içerisinde büyük bir kardeşlik duygusu içerisinde yapmış olduğumuz bu daveti kabul ederek, bu gün bizlerle soframızda ekmeğimizi bölüştüğünüz için sizlere şükranlarımı sunarım. Büyük bir kardeşlik duygusuyla onurlandıran belediye başkanımız Alinur Aktaş`a da çok teşekkür ediyorum. Hoş geldiler. Atatürk`ün bize bıraktığı bu emanet, cumhuriyetin en güzel örneği bu kardeşlik duygularımızı hiç bir şey engel olamıyor. Bir arada iftarlarımızı yapıyoruz” dedi.

BİRBİRİMİZİN FARKLILIKLARINA SAYGI DUYALIM

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ise, “Bizler fikirlerimizle bağlarımızı sürdürmeye devam ederken, bizim fikirlerimiz, davranışlarımızı tutumlarımızı karakterlerimizi belirlerken, bu kaderi daha doğruya çevirecek olan kardeşliğimizi, arkadaşlığımızı, sevgi bağlarımızı ve özellikle barışı bir arada yaşatan, özellikle bu mübarek gecelerde bu barış havasını insanca, kardeşçe bir arada olabilmeyi başarabilmemiz bizim aslında yüce gönlümüzden geliyor. Şemsettin Tebrizi`nin çok güzel bir sözü vardır: Şeriat der ki, bazı fikirler senindir, bazıları da benimdir. Senin olan senin olsun, benim olan benim olsun. Ama tarikat der ki; hepsi senin olsun, marifet der ki ne sen varsın nede ben. Hakikat der ki hiç birimizi aslında yokuz, yokluk var ama yokluğumuzu anlayabilmek için önce varlığı hissedebilmemiz lazım. Hepimiz aslında bir hiçiz. Hiç olduğumuz fark edebilmeliyiz. Hepimiz her şeyi paylaşabilmeye, birbirimize saygılı davranabilmeye, sevmeye yönlendiğimiz zaman, birbirimizin elinden tutabildiğimiz zaman, birbirimizi affedebildiğimiz zaman, yaşamın yanlışları, suçları nedenlerini kendimizde arayıp yanlışları görebildiğimiz zaman, önce iç barışımızı sağlayacağız. Kendi içimizde kendimizle sağladığımız barış, bizi aslında herkesin insan olduğunu, insanında hata ile malul olduğunu bir şekilde anlatacak. Biraz kendimize dönsek o zaman anlayacağız ki, bütün yanlışların sebebi bizim insana karış duyamadığımız sevgisizliğimizdir. Bizim yapabileceğimiz doğrusu ile eğrisiyle sevmeliyiz. Hak arama sorgulama bilincine sahip olamayanlar, her zaman haklarını ararken, aslında o haklarının verilemeyeceği gerekçesiyle, kendi kendine kendi adaletine, kendi geçimini sağlarken, yanlış yapan suç işleyen insanlara bizlerin dışlayıcı, ötekileştirici, devlet refleksi ile hareket ettiğimiz zaman içimizdeki dostluk duygularımızı körelttiğimizi çok yakinen gördüm ve fark ettim. Birbirimizin farklılıklarına saygı duyalım. Konuşmaya açık olalım. Birbirimizle konuşmaz, yakın davranmazsak sonuçta Türkiye ayrıştırılmış, kutuplaştırılmış bir ülke haline gelir. Hepimizin farklılıkları var. Özellikle güney doğuda yaşanan gerginliklere bakarsanız, bunların ya etnik, ya da mezhepsel ayrılıklardan kaynaklandığını, siyasilerin devlet dergahının bu refleksle hareket ettiği sürece, ayrımcı bakış açısıyla birbirimizi ayrıştırdığımız da dünyada barışın olamayacağını hepimizin görmesi gerekir. Barış içinde nice güzel ramazanlar diliyorum” diye konuştu.

 

Belediye başkanları adına konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş`da, "Bir arkadaş sordu nereye gidiyorsun diye; bende Cumhuriyet Halk Partisinin iftarı var oraya gidiyorum dedim. Şaka yapıyorsun herhalde dedi. Farklı bir partide olduğumu işaret etti. Davet edildiğimiz yere gidiyorum dedim. Çok teşekkür ediyorum iftar daveti için. Hepimiz ortak olarak İnegöl`de yaşıyoruz. Ramazanın bereketinden ilçe olarak da ülke olarak da istifade ediyoruz. İnsanlardaki bu nezaketi görüyoruz." Diye konuştu.

 

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22