www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

FASULYE VE KAYISI EL YAKIYOR

FASULYE VE KAYISI EL YAKIYOR

Ramazan öncesi pazar fiyatlarını değerlendiren İnegöl Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, pazarın kötü hava şartlarından etkilendiğini belirterek şuan için en pahalı ürünlerin fasulye ve kayısı olduğunu söyledi.

 

İnegöl Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, dün pazardaki son durum hakkında bilgiler verdi.

HER ŞEY HAVA ŞARTLARINA BAĞLI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, ?Ramazan bolluk ayına geldiği için fiyatlarda pek oynama olmayacak gibi. Domates, biber 1,5-2 TL arasında değişiyor. Fiyatlarda bir yükselme yok. Patates bir ara 5 TL´ye çıkmıştı, bollaştıkça ucuzlamaya başladı, 2,5-3 TL derken şuanda 1,5-2 TL arasında satılıyor. Yerli çıktığı zaman bu daha da aşağıya düşecektir. Yağmurlar da fiyatları etkiledi. Yerli patates toprağın altında fazla yağmurdan da zarar görebilir. Kiraz ve çilekler zarar gördü, köylü zorluklarla karşılaştı. Kiraz hiç kalmadı gibi. Napolyonlar nasıldır bilmiyorum, ama ilk kirazların hepsi bitti, çatladı, çürümeye yüz tuttu. Ramazan ayında aşırı bir fiyat pahalılığı olmaz. Fasulye bollaşmadı. Yerli çıkana kadar fasulyede biraz sıkıntı olur, şuanda tezgâhlarda 5 TL. Yerli fasulye çıktığı zaman o da gerçek fiyatını alır. Karpuz hava şartlarından dolayı 50 kuruşa satılmaya başlandı. Adana´dan geliyor. Bunun kirası var, indirmesi bindirmesi komisyonu? Hava biraz ısınınca o da biraz toparlayacak, vatandaşın canı karpuz isteyecek. Her şey hava şartlarına bağlı. Bir afet olmadıktan sonra normal fiyatlar devam ediyor? dedi.

 

PAZARIN EN PAHALILARI FASULYE VE KAYISI

Pazarda sebzede en yüksek fiyatın fasulyede olduğunu belirten Durgut, ?Fasulye 4-5 TL´ye satılıyor. Meyvede ise iyi kayısı 4-5 TL´den satılıyor. Şekerpare dediğimiz tatlı kayısılar 4-5 TL civarında satılıyor. Kirazlarda piyasa yok. İyisi varsa, zarar görmemişse iyi paraya satılıyor. İyi kirazlar zaten köyde alıcılara veriliyor. Kötüsünü alan olmadığı için pazara indiriyorlar. Kötü dediğimiz çatlak? Bu bir gün kalınca zaten çürüyor. Aşırı bir fiyat yok, sebzede fasulyede meyvede kayısı yüksek fiyatta, geri kalan hepsi normal. İlerleyen günlerde ne olur bilemiyorum. Hava normal giderse fiyatlarda hiçbir sıkıntı olmaz? şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19