www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

FAYDALI PROJELERİN DESTEKÇİSİYİZ

FAYDALI PROJELERİN DESTEKÇİSİYİZ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl`e ve topluma faydalı olacak her projeye destek verdiklerini söyledi.

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) ortaklığında, çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilen “Bir Hayvan Sevmekle Başlar Her Şey” konulu resim yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

 

Çeşitli hediyelerin verildiği ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İnegöl Belediyesi olarak İnegöl’ümüze, halkımıza faydası olacak her projenin destekçisiyiz."dedi.

-------------------------------------------------------------------------------

 

 

Çocukların hayvanlara karşı duygularını geliştirilmesi, sevgi ve merhamet duygularının aşılanması için yapılan resim yarışması sona erdi. Sona eren yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu.

 

ŞEFKAT VE MERHAMET DUYGULARINI AŞILIYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) temsilcisi Sevilay Koyuncu, “Bugün bir arada ‘Bir Hayvan Sevmekle Başlar Her Şey’ konulu resim yarışmamızın ödül töreni için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederiz. Toplumda şiddet ne yazık ki ilkokula kadar inmiş bulunmaktadır. Biz de çocuklarımıza öncelikle şefkat ve merhamet duygularının aşılanması için bu yarışmayı düzenleyerek çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak istedik. Belediyemiz de sağ olsun katkılarını esirgemediler ve resim yarışmamızı düzenledik. Bugün burada ilk 4’e giren resimlerimizin sahiplerine ödül vereceğiz. Katkılarından dolayı belediyemize çok teşekkür ederiz. Sonsuz emeği geçen Belediye Başkan Yardımcımız Gülhan Şahin hanımefendiye, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görevli Sayın Veteriner Hekim Mesut beye ve Musa beye çok teşekkür ederiz” dedi.

 

EĞİTİM, YALNIZCA EĞİTİMCİLERE BIRAKILMAMALI

Eğitimin yalnız eğitimcilere bırakılacak kadar kolay bir alan olmadığını aktaran İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Akaltun, “Eğitim; eğitimciler, fiziki mekân, veli, sivil toplum örgütleri ve tüm resmi kuruluşlarla işbirliği yapmak zorundadır. İnegöl’de göreve başlayalı henüz 2 ay oldu, şunu gördüm; İnegöl’de gerçekten de sivil toplum örgütleri sosyal faaliyet alanlarında oldukça faaller ve bundan dolayı mutluluk duyuyorum. Bunlardan bir tanesi de İDOHA ve Belediye işbirliği ile düzenlediğimiz resim yarışmasıdır. Yarışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

FAYDALI OLACAK HER PROJENİN DESTEKÇİSİYİZ

Ödüllerin sahiplerine verilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegöl Belediyesi olarak İnegöl’ümüze, halkımıza faydası olacak her projenin destekçisiyiz. Bugün de güzel bir projenin, yarışmanın ödül töreni için buradayız. Belediyemiz ve İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) ile birlikte; çocuklarımızda, yaşamın değerini bilme, merhamet ve sevgi duygularının geliştirilmesi için ‘Bir Hayvan Sevmekle Başlar Her Şey’ konulu resim yarışması düzenledik. Yarışma ilkokul 5 ve 6. sınıflara yönelik bir yarışma özelliği taşıyordu. Hayvan sevgisi ve onları korumada özen göstermeyi çocuklara öğretmeye çalıştığımız bu yarışmada, çocuklarımızın doğa ve ‘hayvan sevgisi’ ile dolu olmaları ve yetenekli öğrencilerin resimleri kadar veteriner hekimliği mesleğini de çok iyi tanımaları açısından bu yarışma önemliydi. Ayrıca yarışmamız, çocukların kendilerini resim sanatı ile ifade etmeyi öğrenmeleri ve sosyal sorumluluk bilinçlerinin geliştirilmesi özelliği de taşımaktaydı. Hayvan sevgisi, toplumsal gelişmenin göstergelerinden birisidir. Bizlerde İnegöl Belediyesi olarak, İnegöl’ümüzde Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimizi 29 Aralık 2007 tarihinde faaliyete geçirdik. Bugüne kadar merkezimizde, yaklaşık 600 adet köpek kısırlaştırma, aşılama ve parazit tedavisi gerçekleştirilerek alındıkları ortama bırakılmıştır. Yaklaşık bin 100 adet köpek de sahiplendirilmiştir. Bunun dışında sokak hayvanlarına suluklar ve beslenme alanları oluşturmaktan tutun da, kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için, kışın doğaya yem bırakmaya, okullarımızda veteriner hekimlerimiz aracılığıyla bilgilendirme seminerleri düzenlemeye kadar birçok çalışma yapmaktayız. Tedavi Merkezimiz yaklaşık 150 köpek, 60 adet kedi kapasitesine sahiptir. Buradaki hayvanlarımıza veteriner hekimlerimiz nezaretinde bakılmaktadırlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan miniklerimizi ve dereceye giren yarışmacılarımızı tebrik ediyorum. Yarışmaya katılan bütün resimlerimizin 14-16 tarihleri arasında Kültür Sanat Gençlik Merkezimizde sergileneceğini hatırlatarak, ‘Hayvan Sevgisi Konulu’ resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor ve elde ettikleri başarıdan dolayı ödüllendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL TAKDİMİ

Yarışmanın birincisi olan Dumlupınar Ortaokulu’ndan Nargila Asimova’ya dizüstü bilgisayar, 2. olan Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu’ndan Zeynep Büyükkara’ya tablet, 3. olan Dumlupınar Ortaokulu’ndan Elmas Nardündar’a tablet verilirken, yarışmanın mansiyon ödülü olarak Müşerref Muzaffer Samda Okulundan Esra Aytemur’a flash bellek ve kitap takdim edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler ve teşekkür belgesi verildi.



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36