Fenerbahçelilerde Yeni Başkan Cemal Arık

Fenerbahçelilerde Yeni Başkan Cemal Arık

İnegöl Fenerbahçeliler Derneği’nin 4. Olağan Kongresi’nde Başkan Refik Tabakoğlu, bayrağı Belediye eski Başkanlarından Cemal Arık’a devretti.

İnegöl Fenerbahçeliler Derneği’nin 4. Olağan genel kurulu önceki gün dernek lokalinde yapıldı. Kongrede İnegöl`de 2007 yılında kurulan ve 6. yılında 770 üyesi ile faaliyetine devam eden İnegöl Fenerbahçeliler Derneği’nin başkanlığına belediye eski başkanı Cemal Arık seçilirken. 3 dönem boyunca dernek başkanlığını yapan Refik Tabakoğlu ise dernek mensuplarının oybirliği ile derneğin Onursal Başkan’ı seçildi.

Kongreye; Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürü Cavit Yakşi ve İnegöl Fenerbahçeliler Derneği üyeleri katıldı.

 

SEÇİME TEK LİSTEYLE GİDİLDİ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürü Cavit Yakşi ile İstaş Kentaş İlk ve Ortaokulu Müdürü Orhan Erdoğan`dan oluşan divan heyetinin seçimiyle başlayan kongrede faaliyet ve gelir-gider cetvelinin okunarak ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından tek listeyle gidilen seçimde üyelerin oy birliğiyle İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığına Cemal Arık seçildi. Yönetim Kurulu asil üyeliklerine ise; İhsan Gönül, Nezir Kuyumcu, Hakan Yoldaş, Hakan Ergül, Levent Ölmez, Uğur Yazıcı, Atalay Kiremitçi, İsmail Fergana, Cantürk Kandemir, Orhan Çelik, Hakan Sorguç, Seyfi Ünlü, Denetim Kurulu asil üyeliklerine Cavit Yakşi, Kamil Ergin ve Halil Peynirci seçildi.

 

HER KONUDA ÖRNEK OLACAĞIZ

İnegöl Fenerbahçeliler Derneği’nin yeni Başkanı Cemal Arık, seçim sonrası yaptığı konuşmasında tüm dernek üyelerine teşekkür etti. 2007 yılında kurulan derneğin kurucu üyelerinden olduklarını hatırlatan Arık, “Kesintisiz, 3 dönem yönetimde görev aldık. İlk 3 yılda bir sivil toplum kuruluşu, bir taraftar derneğinin yapamayacağı işler başardık. İkinci 3 yılda da dernek lokalimizi bıraktık, yeni bir yer bulduk. Burayı devraldık. Buranın bize maddi maliyeti oldu. Diğer taraftar derneklerine örnek olmak gayreti içinde olduk. Başkanımız Refik Tabakoğlu, 3 dönem başkanlık yaptıktan sonra bu görevi bizim yapmamızı uygun gördüler. Üyelerimizde teveccüh gösterdiler, bizleri seçtiler. Bugünden itibaren İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Cemal Arık olarak, 12 arkadaşımla beraber sadece spor değil, İnegöl`de ki eğitim, kardeşlik, birlik ve beraberliğin sağlanması konusunda örnek olacağımızı şimdiden ifade etmek isterim. Şimdiye kadar yaptığımız görevlerle bizim bir takım deneyimlerimiz var. Ama İnegöl`ün bazı sıkıntıları var. Sivil toplum kuruluşları, hemşeri dernekleri var. Bunlar maalesef amaçları uygun faaliyet gösterememektedirler. Konular kişiselleşiyor, bölgeselleşiyor. Konular biraz ayrımcılığa götürüyor. Biz burada spor kulübünün taraftar derneği sıfatıyla siyasi olmayan, her siyasi görüşten insanların olduğu bir derneğin yöneticileri olarak, bu derneklerin organizasyonunu yapacak değiliz. Ama bu derneklere yön vereceğiz. Örnek olacağız. İnegöl, bundan sonra diliyoruz ki, Türkiye`de bazı hareketler olduğu zaman İnegöl`de ulusal ve yerel basında bu ayrımcılığın öncülüğünü yapan, kavgalara, gürültülere sebebiyet olmasın. İşte sivil toplum kuruluşlarının kaynaşması için örnek çalışmalar yapacağız. 6 yılda yaptığımız çalışmaların daha büyüklerini inşallah geliştirerek devam ettireceğiz. İnegölspor`a nasıl katkıda bulunuruz bunu diğer taraftar dernekleriyle beraber bir araya gelip, İnegölspor`a katkı vermek için elimizden geleni yapacağız. Tabi asıl görevimiz ve amacımız İnegöl Fenerbahçeliler Derneği, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bir taraftar derneğidir.Kulübümüzün Türkiye`de ve yurt dışında başarılı olması, şampiyon olması için dernek olarak ne kadar katkıda bulunabilsek o kadar katkıda bulunacağız” dedi.

‘BİR TARAFTAR DERNEĞİ OLARAK OKUL YAPTIRDIK’

Divan Başkanlığını yapan Milli Eğitim Müdürü ve Müdür yardımcılarının himayesinde seçilen bir yönetim olarak 55 bin öğrencisi olan İnegöl`de milli eğitim camiasına nasıl faydalı olunacağının çalışmalarını hep birlikte yapacaklarını belirten Cemal Arık, ”Dernek olarak okul yaptık. Hamamlı`da İnegöl Fenerbahçeliler Derneği okulu. Bundan sonra bu okulun eksikliklerini gidereceğiz. Yap-işlet-devret, takip et modeliyle okulun İnegöl`de yetiştirdiği öğrenciler ve faaliyetlerle güzel bir okul olduğunu herkese gösterme gayreti içerisinde olacağız. Bir taraftar derneği olarak bir okul yaptık. Diğer taraftar derneklerinin de birer okul yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Cemal Arık, Refik Tabakoğlu`nun 6 yıllık başkanlığında örnek çalışmalar yaptığını da belirterek, “Bu örnek çalışmalar da Refik Tabakoğlu ağabeyimizin gösterdiği mütevazilik, ağabeylik ve hoşgörünün devam etmesini diliyorum. Bunlar önemli özellikler. İnegöl Fenerbahçeliler Derneği, diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek faaliyetlerde bulundu. Ama her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi netice de bu görevlerinde bir bitim tarihi var. Bize de bir dönem teveccühte bulundunuz. Bizde bu görevi yaptıktan sonra arkadaşlara devredeceğiz. Refik ağabeyimiz bundan sonra derneğimizin onursal başkanıdır” şeklinde konuştu.

TEZAHÜRATLAR TABAKOĞLU’NU AĞLATTI

Cemal Arık, Derneğin 3 dönemdir başkanlığını yapan ve şimdiki Onursal Başkanı olan Refik Tabakoğlu’na da bir plaket takdim etti. İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Onursal Başkanı Refik Tabakoğlu ise tezahüratlar eşliğinde gözyaşlarına hakim olamadı. Tabakoğlu konuşmasında, “Herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güzel kuruluşu, bu güzel derneği yaşatabilmek için, bu hale getirmek için arkadaşlarımla birlikte bu güne kadar çok güzel çalışmalar yaptık. Netice de bu gördüğünüz topluluğu bir araya getirme imkanını sağlamış olduk. Hepinize, daha önce çalıştığım arkadaşlara ve yeni yönetime teşekkür ediyorum” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07