Fenerbahçelilerde çifte kutlama

Fenerbahçelilerde çifte kutlama

İnegöl Fenerbahçeliler Derneği, Fenerbahçe'nin resmi kuruluş günü ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Fenerbahçe Spor Kulübü'nü ziyaret ediş tarihi olan 3 Mayıs nedenşiyle Atatürk Anıtı önüne çelenk sundu.

İnegöl Fenerbahçeliler Derneği'nde gerçekleştirilen kahvaltı ile başlayan program daha sonra Atatürk Anıtı önünde devam etti.

  ÖNEMLİ OLAN HER ŞEYİ YAPMAK DEĞİLDİR”

Çelen sunumunun ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Cemal Arık, Bugün Ulu Önder Atatürk'ümüzün kulübümüze ziyaretinin yıldönümünü kutlamak için burada toplandık. Bildiğiniz üzere Fenerbahçe Spor Kulübü'nün asıl kuruluş tarihi 1899 yılıdır. Ama o dönemdeki kargaşalardan dolayı, Osmanlı'nın son dönemindeki belirsizliklerden dolayı nihai kuruluşumuz 3 Mayıs 1907. Ulu Önder Atatürk ise bizim kulübümüzü 1918 yılında eski tarihle 1334 yılında Mayıs ayının 3'ncü gününde Ordu Komutanı olarak, özellikle 1. Dünya Savaşı'nda Fenerbahçe camiasının ve kulübünün cephe gerisinde gösterdiği desteklerden dolayı ziyaret etmiştir. Bilindiği üzere her fırsatta söylediğimiz gibi o yıllardan başlayarak 25 dalı spor olmak üzere 35 dalda faaliyet gösteren 1907 ve 1923 dönemi yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşuyla birlikte her şey resmiyet kazanmış. Bugün bu 35 dalın tamamına yakınında amatör ve profesyonel olmak üzere faaliyetlerimiz devam etmektedir. İnegöl Fenerbahçeliler Derneği ve Fenerbahçe Spor Kulübü İnegöl Şubesi olarak bizler de eğitim ve spor alanında örnek sivil toplum kuruluşu olarak gereken her şeyi yapıyoruz. Yönetim ve camia olarak örnek olmaya çalışıyoruz. Önemli olan her şeyi yapmak değildir. Belediyeler, kamu kurumları, özel sektör gerekeni yapıyor. Sivil toplum kuruluşları da kendi çaplarında bir şeyler yapmaya çalışıyor. Toplumu bir araya getirmeye, birlik ve beraberliği sağlamaya Fenerbahçeliler olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Rakiplerimiz ama ebedi dostlarımız olan diğer spor kulüpleriyle, taraftar dernekleriyle bu tür etkinlikleri birlikte yapma arzusunda olduğumuzu da belirtmek isterim” dedi.

 Gerçekleştirilen konuşmaların program sona erdi.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07