FESTİVAL DOSTLUKLARI DAHA İYİ PEKİŞTİRECEK

FESTİVAL DOSTLUKLARI DAHA İYİ PEKİŞTİRECEK

Festivale katılmak için İnegöl’e gelen yabancı halk dansları ekibini İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün İnegöl Belediyesi meclis toplantı salonunda ağırladı. Kültür Sanat Festivali Komisyonu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan B

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festivale katılmak için İnegöl’e gelen Adıgey Özerk Cumhuriyeti, Arnavutluk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Cibuti Cumhuriyeti, Gürcistan Cumhuriyeti, Kosova Cumhuriyeti, Kostarika Cumhuriyeti, Polonya Cumhuriyeti, Ukrayna Cumhuriyeti ve Yunanistan Cumhuriyeti halk dansları ekiplerini dün İnegöl Belediyesi meclis toplantı salonunda ağırladı. Yabancı konuklar ile kısa sohbette eden Belediye Başkanı Aktaş, misafirlere hediye takdim etti.

İnegöl’ün Kendisi Bir Mozaik

Kültür Sanat Festivali Komisyonu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Başkan Aktaş, Festivalin renkli geçtiğini ifade ederek, “Festivalimiz bir gün geç başladı terör olayından dolayı, biz herkese festivalle Türkiye’ye ve tüm dünya’ya sevginin, barışının ve kardeşliğin nedenli olduğunu vurgulamaya çalışıyoruz. İnegöl’ün kendisi bir mozaik, festivalde de dünya mozaiği görüyoruz. Bu güzelliğin oluşmasında hepinizin büyük bir katkısı var. Biz insanları inancımız gereği de diline, ırkına ve yöresine bakmadan oldukları şekliyle seviyoruz. İnsan ve hak özgürlüklerinin bize göre en önemli konu olduğunu düşünüyorum. Türkiye olarak bunu kendimize düstur edindik.” dedi.

Festival Bittiğinde Dostluklarımız Daha Pekişmiş Olacak

Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenecek Mobilya Halk dansları yarışmasına da değinen Başkan Aktaş, “Festival kapsamında bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Altın Mobilya halk dansları yarışmamız var. Burada 11 ülkeden gelen ekiplerimiz yarışacak. Yarışmada en güzel oyunlarını ortaya koyarak, dereceye girmek için kıyasıya yarışacaklar. Yarışmanın kupalarını Kent müzemizde sergiliyoruz. Ben şimdiden tüm gruplarımızı birinci ilan ediyorum. Festival kapsamında yapmış olduğunuz gösterilerin hepsi birincilik hak ediyor. Bu festival bittiğinde dostluklarımız daha pekişmiş olacak. İnegöl’ü ve Türkiye’yi ülkenizde çok iyi anlatacağınızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.  

İnegöl Hakkında Genel Bilgi Verildi

Başkan Aktaş, konuşmasının sonunda İnegöl ile alakalı genel bilgiler vererek şunları söyledi, “İnegöl’ün merkez nüfusu 168 bin, 4 beldesi ve 91 köyü ile toplam 230 bin nüfusu var. İnegöl’de mobilya, kaplıca ve köfte çok meşhur, 2 bin civarında irili ufaklı mobilya işletmecisi var.  İnegöl sanayi şehri, İnegöl dört mevsimin yaşandığı renkli bir şehir, dolayısıyla her türlü meyvenin yetiştirildiği iyi bir tarım şehridir.” Yapılan konuşmanın ardından yabancı gruplar duygu ve düşüncelerini aktarırken, Başkan Aktaş’ta konuklarına çeşitli hediyeler takdim etti. 

 

 

 

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22