www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

FESTİVALE SEYDİ BABA DAMGASI

FESTİVALE SEYDİ BABA DAMGASI

Bilecik´te düzenlenen kestane kabağı festivaline juri olarak katılan Seydi Baba Lezzet Durağının sahibi Seydi Oktay ikram için hazırladığı 7 farklı kabak talısıyla, prptokolün ve katılanların ilgi odağı oldu.

Bilecik Belediyesi ile Kızıldamlar Köyü tarafından bu yıl 3´üncüsü düzenlenen kestane kabağı festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Festivale bu yıl ikinci kez davet edilen İnegöl´ün ünlü aşçılarından Seydi Baba Lezzet Durağı´nın sahibi Seydi Oktay ikram için hazırladığı 7 farklı kabak tatlısıyla festivale damgasını vuran isim oldu.

Kestane kabağından hazırladığı kızılcıklı, sütlü, böğürtlenli, karadutlu, kaymaklı, kral sarması ve sade kabağı önce protokol ardından, vatandaşların beğenisine sunan Seydi Baba büyük ilgi gördü.

Kabağın tadına bakanlar ilk kez karşılaştıkları damak tadıyla şaşkınlığını gizleyemedi.  Kabak tatlılarını kısa sürede tüketenvatandaşlar, Seydi Babadan kabakların tarifini iistediler.

Festivale ilişkin bir açıklama yapan Seydi Oktay Usta, ?Bu yıl 3´üncüsü düzenlenen festivale ikinci kez juri olarak katıldım. Bilecik Valisi Süleyman Efban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve il protokolünün katıldığı festivalde, Türkmen kızı Fatoş ve sanatçı İsmail Ersek´te konser verdi. Oldukça renkli geçen festivalde yarışmaya il genelinden kabak üreticileri katıldı. 8 Juri üyesinin belirlediği kabaklardan ilk üçe girenler tarafımıza hediye olarak verildi. Bizde bu kabakları lokantamızda teşhir ediyoruz ve önümüzdeki yıl düzenlenecek festivalde pişirmek için muhafaza ediyoruz.?dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19