www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

FESTİVALİN AÇILIŞI PAZAR GÜNÜ KURANI KERİM İLE YAPILACAK

FESTİVALİN AÇILIŞI PAZAR GÜNÜ  KURANI KERİM İLE YAPILACAK

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 24.sü düzenlenecek olan Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin kortej yürüyüşü Diyarbakır’dan gelen acı haber üzerine, Pazar günü sade bir şeklide gerçekleştirilecek. Yapılacak olan yürüyüşün ardından, heykel önün

Konuya ilişkin makamında Kültür Sanat Komisyonu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yarın(bugün) 18.30’da tüm ülke gruplarının, sivil toplum örgütlerinin ve tüm yerel derneklerimizin katılımı ile başlayacak kortej yürüyüşümüz ve ardından yapacağımız açılış gösterilerinin tamamı iptal olmuştur. Ayrıca Cumartesi ve Pazar günleri yapılması gereken tüm dış park gösterilerimizi de iptal ettik.” dedi.

Başkan Aktaş, “Bugün yaşanan ani gelişme üzerine Kültür Sanat Komisyonu üyeleri ile bir araya gelip yapmış olduğumuz bilgi paylaşımını ilçe kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Dün gerçekleşen saldırı da şehit olan 13 askerimizden bir tanesi de İnegöl nüfusuna kayıtlı askerdi. Acımız büyük ülkemizin ve hepimizin başı sağ olsun. Ateş düştüğü yeri yakıyor ve bu manada İnegöl acıyı derinden hissediyor. Acımız büyük ve beraberinde de yarın(bugün) saat 18.30 itibariyle startını vermeyi düşündüğümüz 24. Uluslararası Kültür Sanat Festivali var. Bu konuda neler yapabiliriz konusunda komisyon üyelerimiz ile birlikte fikir alışverişinde bulunduk. Geçen yılda hatırlanacağı gibi 9 şehidimiz vardı ve bununla alakalı acıyı hissetmiştik ama bu sene İnegöl’de olması nedeniyle daha derinden hissettiğimizi ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Festivalin açılışını yarın 18.00’da İnegöl AVM önünden başlayıp heykel önünde sonuçlanacağını da aktaran Başkan Aktaş, “Festivalle alakalı başlangıcımız yarın 18.00’da İnegöl AVM önünden başlayıp, heykel önünde sonuçlandırılacaktır. Bu kortej yürüyüşümüzde çalgı veya başka bir şey çalınmayacak. Mehterin gösterisi ile gerçekleşecek. Kortejin esprisi birlik ve beraberliğimizi ortaya koymak. 50 dakika sürecek olan kortej yürüyüşünün ardından heykel önünde Kuranı Kerim okunacak ve dua edilecek. Pazar günü gerçekleştirilecek olan folklor etkinlikleri Anfi’de icra edilecek. Festivalimiz normal seyrinde devam edecek.” diye konuştu.  



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01