FETHULLAH GÜLEN YENİ PARTİ İÇİN NE DEDİ?

FETHULLAH GÜLEN YENİ PARTİ İÇİN NE DEDİ?

Star gazetesi yazarı Fehmi Koru, Fethullah Gülen`in yeni bir parti kurulmasıyla ilgili tartışmalara açıklık getirdi.

 

Cemaat parti mi kuruyor?

Star Gazetesi Yazarı Fehmi Koru, Hizmet Hareketi`nin parti kuracağı iddialarına Gülen`in kendisine yaptığı açıklamaları aktararak yanıt verdi.

Habertürk TV`de Didem Arslan Yılmaz`ın sorularını yanıtlayan Koru, AKP`den istifa eden bir vekilin Gülen`e parti kurmak istediğini bildirdiğini ancak Gülen`in bu fikre sıcak bakmadığını söyledi

Son seçimlerde "cemaatin vekili" olarak iki ismin Meclis`e girdiğini belirten Koru, bu isimlerden bir tanesinin halen AK Parti`de olduğunu, istifa gibi bir niyetinin de gözükmediğini söyledi.

İSTİFA TARTIŞMALARI

Hakan Şükür`ün Fethullah Gülen`in talimatıyla AKP`den istifa ettiği iddialarına karşılık Koru, Gülen`in ABD`de yaptığı görüşmede kendisine söylediği şu sözleri aktararak yanıt verdi:

"Fethullah Gülen bana dedi ki: Hakan Şükür ile ilgili benim `İstifa et` dediğim yazıldı. Böyle bir şey yok. Elbette onu tanıyorum ama özel bir yakınlığım yok. Ben birine `İstifa et` diyecek olursam Hakan Şükür`e mi derim, AKP içinde bulunan yakın bir arkadaşıma mı derim? Hala orada olduğuna göre demek öyle bir şey yok"

İSMİNİ AÇIKLAMADI

Koru, Gülen`in sözünü ettiği "yakın arkadaş"ın kim olduğunu ise açıklamadı.

Hizmet Hareketi`nin bugüne kadarki açıklamalarından partileşme niyetinde olmadıklarının anlaşıldığını kaydeden Koru, Gülen`in "Birileri telefon edip parti kurmaktan söz etti ama `Asla yapmayın` dedim" sözlerini aktardı.

Koru, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün parti kuracağı beklentilerine karşılık olarak da,"Böyle bir şey mümkün değil" dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07