"FETİH TRENİNE VAGON OLALIM"

İnegöl´de kurulan Kanuni Sultan Süleyman Eserlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Koordinatörü Muhammed Gülnar, ?Kudüs fetih treni Türkiye´den kalkıyor. İnegöl de bu fetih trenine hiç olmazsa bir vagon olabilsin? dedi.

 

İnegöl´de yeni kurulan, Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili çalışmalar yapan, çiçeği burnunda bir dernek olduklarını belirten Kanuni Sultan Süleyman Eserlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Koordinatörü Muhammed Gülnar, önceki akşam Royal Otel´de düzenlenen iftar programında basın mensupları ile bir araya geldi.

VEFA BORCUMUZ VAR

Burada dernek çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan  Kanuni Sultan Süleyman Eserlerini Koruma ve Yaşatma DerneğiGenel Koordinatörü Muhammed Gülnar, ?Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili çalışmalar yapan İnegöl´de yeni kurulmuş, çiçeği burnunda bir derneğiz. Derneğimizin Mescid-i Aksa´da özellikle bu Ramazan ayında desteklediği projelerden bazılarını bahsederek İnegöl´de yapmak istediklerimizi açıklamaya çalışacağım. Her gün Mescid-i Aksa´nın bahçesinde iftar yemekleri organize ediyoruz ve her gün orada binlerce insana iftar yemeği vermeye vesile oluyoruz. Aynı şekilde sahur programları da devam ediyor. Kudüs´te bizim muadilimiz olan bir vakıf Kudüs´te Mescid-i Aksa´ya gelemeyen hasta, yaşlı ve düşkünlerin evlerine sıcak aş ikramı yapıyor. Onun dışında Kudüs´te Siyonist ve katil İsrail tarafından evleri yıkılmış, yakılmış ve yetim bırakılmış kimsesizlerin evlerinin restorasyonlarını yapma projesini destekliyoruz. Orada bunu üstlenenler var. Biz de buradan hayırsever aracılığı ile desteklerimizi gönderiyoruz. Müslüman kardeşlerimiz canları pahasına Kudüs´ü ve Mescid´i Aksa´yı koruyorlar. Neden koruyorlar? Onlar için ve bütün İslam ümmeti için en kutsal olan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa bugün katil ve Siyonist İsrail işgali altında ve o pis İsrail askerleri zaman zaman Mescid-i Aksa´ya kadar girebilmektedir. Mescid-i Aksa´nın içerisinde bulunan bin 200 tane ilim talebeleri, ilim halkaları projesinde hem onların burs noktasında hem de iaşe noktasındaki ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Bunu da yine hayırsever insanların yaptıkları yardımlarla onlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Oradaki kardeşlerimiz çoğu zaman canları pahasına Siyonist İsrail askerleri Mescid-i Aksa´ya girdiklerinde hiç gözlerini kırpmadan, canlarını seve seve Mescid-i Aksa için feda edebilmek için can siperhane mukavemet gösteriyorlar ve buna asla izin vermemeye çalışıyorlar. Onlar ilk kıblemizi korudukları için bizim onlara vefa borcumuz var. Siyonist İsrail işgali altında bulunan Mescid-i Aksa´yı dinen korumak ve özgürlüğüne kavuşturmak üzerimize bir vecibedir. Farz-ı kifayedir. Bütün Müslümanlara farzdır. Ama bir kısım Müslümanlar o farzı ifa ettiğinde diğer ümmet üzerine de sakıt olur. Dolayısı ile Kudüs´te yaşayan Müslümanlar da bu farziyeti üzerimizden kaldırdıkları için bizim onlara vefa borcumuz var. Bu vefa borcumuzdan dolayı biz de İnegöl´de yapabileceğimiz ne varsa o Müslüman kardeşlerimize yardım noktasında bir seferberlik ilan ettik ve dedik ki; Kudüs fetih treni Türkiye´den kalkıyor. İnegöl de bu fetih trenine hiç olmazsa bir vagon olabilsin. Bizler belki bir Sultan Selahattin Eyyübi olmayabiliriz, Kudüs´ü fethedemeyebiliriz ama Sultan Selahattin Eyyübi´nin Kudüs´ü fethettiği ordu içerisindeki bir nefer olabiliriz? dedi.

ÖNEMLİ İSİMLER GELİYOR

Gülnar ayrıca, ?Dernek olarak 9 Temmuz Perşembe günü iftardan sonra Ortadoğu uzmanı, Gazeteci-Yazar Mustafa Özcan´ı İnegöl´e davet ettik. Kudüs ve Mescid-i Aksa´yla ilgili son gelişmeleri, Ortadoğu´yla bilgiler verecek. Bir hafta sonra da 14 Temmuz Salı günü yine Heykel Meydanı´nda Abdurrahman Dilipak´la Kudüs konferanslarımız devam edecek. İnegöl halkının her iki konferansa da ilgi duyacağını umuyorum. İnegöl´de yaptığımız başka bir faaliyetimizde var. Ramazan ayı kültür etkinlikleri çerçevesinde Fatih Camisi önü Hikmet Şahin Kültürpark´ı girişinde Kubbetül Sahra, yani Mescid-i Aksa´yı sembolize eden Mescid-i Aksa çadırını kurduk. Burada da iftardan sonra çay ikramımız var. Bütün İnegöl halkını buraya çay içmeye, sohbet etmeye davet ediyoruz. Gelecek olan yazarlarımızdan Mustafa Özcan, 9 Temmuz Perşembe günü ikindi namazından sonra çadırda hem kitaplarını imzalayacak hem de ufak bir sohbet yapacak. Aynı şekilde 14 Temmuz Salı günü de Abdurrahman Dilipak, ikindi namazından sonra çadırın önünde hem kitaplarını imzalayacak hem de söyleşi yapacak. Bizler İnegöl´de bundan sonra sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunacağız. Bizler daha ziyade bir yardım kuruluşuyuz. Mescid-i Aksa ve Kudüs ile ilgili çalışmalar yapan, halkın yüzde 70´i açlık sınırının altında yaşayan Kudüs´deki Müslüman kardeşlerimize buradan yapabileceğimiz yardımları bir şekilde organize edip göndermektir? dedi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54