FETÖ´YE DARBE

FETÖ´YE DARBE

Son 2 günde çoğu eğitimcilerden oluşan 12 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 5´i tutuklandı, 2´si serbest bırakıldı, 5´inin ise duruşması devam ediyor.

Ülke genelinde olduğu gibi İnegöl´de de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY)´na yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İnegöl´de art arda düzenlenen 2 operasyonda FETÖ/PDY üyesi olduğu belirtilen toplam 12 kişi adliyeye sevk edildi. İlk operasyonda sevk edilen 7 kişiden 5´i tutuklanarak cezaevine gönderilirken dün adliyeye çıkarılan 5 kişinin ise duruşmaları devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı´nın yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında, haklarında yakalama kararı çıkarılan şüphelilere yönelik, İnegöl ve Bursa Jandarma Komutanlığı ekipleri ile İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Terörle Mücadele ekipleri, operasyon yaptı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Eş zamanlı yapılan operasyonda, dernek kurup FETÖ´ye finans ve üye sağladıkları iddia edilen ve KHK ile kapatılan İnegöl Eğitim Sevenler Derneği´nin (İNESDER) başkan ve 4 yöneticisi ile birlikte 7 öğretmen gözaltına alındı. Gözaltın alınan 7 öğretmen adliyeye çıkartıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden 5´inin İlçe Jandarma Komutanlığında sorgulamaları sürüyor.

5´İ TUTUKLANDI

Adliyeye çıkartılan 7 kişiden C.K E.P H.Ç M.B M.S By-Lock kullandığı iddiasıyla tutuklanırken, H.A ile D.C adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Dün ise, İnegöl İlçe Jandarma Komnutanlığıtarafından gerçekleştirilen operasyonda, FETÖ/PDY´nin örgüt içi haberleşme sistemi ByLock kullandıkları tespit edilen 5 öğretmen gözaltına alındı.FETÖ/PDY örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, kurdukları İnegöl Köylerarası Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İKEDER) ve İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) aracılığıyla terör örgütü adına eleman temini, himmet, hizmet, bağış, fitre, zekat ve burs adı altında mali finans sağladıkları iddia edilen 5 şüphelinin İnegöl ve Bursa merkez Nilüfer İlçesi´ndeki evlerine operasyon yapıldı. Eş zamanlı operasyonlarda kapatılan İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) Başkanı Metin Kuş ile yönetim kurulu üyeleri oldukları bildirilen İ.H.Ç., A.A., Y.Ç. ve E.D. gözaltına alındı. 5 öğretmenin de ByLock kullandıkları ve Bank Asya hesaplarında 100 bin liranın üzerinde para hareketlerinin bulunduğu belirlendi. Gözaltına alınan 5 öğretmen sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07