www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Fidan: “Cevaplardan tatmin olmadık”

Fidan: “Cevaplardan tatmin olmadık”

İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı Fikret Fidan, katı atık depolama sahası ile ilgili Belediye Başkanı Alper Taban’ın açıklamasının kafalardaki soru işaretlerini arttırdığını söyledi.

İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı Fikret Fidan, katı atık depolama tesisi ile ilgili yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdiBursa’nın tüm çöpünün İnegöl’e getirilmesi ve Yeniyörük köyünde yer alan Katı Atık Depolama Alanı’nın büyütülmesine ilişkin olarak düşüncelerimizi siz değerli İnegöl Halkı ile paylaşmış ve sorularımızın Sayın Aktaş ya da Sayın Taban tarafından cevaplandırılmasını istemiştik. Sayın Taban tarafından bu konuda yapılan açıklama yerel basında yer aldı. Ancak, bu açıklamalar kafamızdaki soru işaretlerini daha çok arttırdı! Sayın Taban’ın yapılan itirazları “algı yönetimi” olarak nitelendirmesine ise hiç şaşırmadık. Zira, yapılan eleştirileri dinleyip ortak bir fikre varmak yerine muhalefeti “algı yönetimi” ile itham etmek iktidar partisinin sıradan bir davranışı haline gelmiştir. Yapılmak istenen bu proje çocuklarımızı dahi etkileyecek kadar uzun süreli bir projedir. Bu yüzden “algı yönetimi” ile itham etmek yerine sözlerimize kulak verin! Bugünkü eleştirilerimizi, partinizin büyükşehir belediye başkanıyla “ters düşmemek” için göz ardı ederseniz, bu proje yüzünden siz mahcubiyet yaşarsınız!

            Lafı uzatmadan sormak istiyoruz:

  1. Sn. Taban, çöp transfer eden Almanya’dan bahsetmiş. Çıkarı var ki ediyor! İnegöl’ün çıkarı ne ki Bursa’nın çöpünü transfer ediyor?
  2. Madem bu proje faydalı, Bursa’nın çöpünü İnegöl’e getirmek istiyorsunuz. O halde projeyi neden İnegöl Belediyesi kendisi yapmıyor da kârı büyükşehre bırakıyor?
  3. İznik ve Yenişehir’e ek olarak, Yıldırım, Gürsu ve Kestel’in çöpü gelecek. Yenikent tesisi de kapanacağına göre, diğer ilçelerin çöpü de İnegöl’e gelmeyecek mi? Halkın tepkisini yumuşatmak ve “algı yönetimi” yapmak için İnegöl dahil 6 ilçeden bahsediyorsunuz?
  4. Sn. Aktaş, “Şehrin batısındaki çöp kamyonlarının neden olduğu trafik, gürültü ve görüntü kirliliği bir miktar azalmış olacak!”demişti. Şehrin doğusu olan İnegöl’deki çöp kamyonlarının neden olduğu trafik, gürültü ve görüntü kirliliğini nasıl azaltacaksınız?
  5. Çöplerin şehir içine girmeyeceğini söylüyorsunuz da Turanköy’den sonraki güzergahı neden anlatmıyorsunuz? Şuan çöp kamyonlarının Kozluca Bulvarı – Akpınar Caddesi üzerinden depolama alanına gittiğini göz önüne alırsak, Ertuğrul Gazi Mahallesi ve Yeni Mahalle şehir merkezi değil midir?
  6. Tüm Bursa’nın çöpü İnegöl’e geleceğine göre depolama alanı büyüyecek demektir. 2003 yılında İnegöl’e tüm Bursa’nın çöpünün geleceği planlanmadığına göre, yeni ve büyük depolama alanının çevreye vereceği muhtemel zarar hesaplandı mı? Yani 17 yıl önceki ÇED raporu yeni ve büyük alanının risklerini öngörüyor mu?
  7. Bursa’nın çöplük alanı botanik parka dönüştürülecekken, İnegöl’ün botanik parktan güzel tarım alanlarının çöplüğe dönüştürülmesi İnegöllü olarak sizin de canınızı acıtmıyor mu?
  8. Entegre sistemin İnegöl’e faydalarını anlatmışsınız. Bizler entegre tesise değil Bursa’nın çöpünün İnegöl’e gelmesine itiraz ediyoruz! Entegre tesisin faydasından bahsetmek, Bursa’nın çöpünün İnegöl’e gelmesinin verdiği rahatsızlığı kapatma çabası mıdır?
  9. Sağlanacak gelirin büyükşehre gideceğini ve büyükşehrin İnegöl için harcayacağını söylemişsiniz! Madem büyükşehir İnegöl için harcayacaksa niye doğrudan İnegöl’e gelmiyor da büyükşehre gidiyor?Ayrıca, büyükşehrin İnegöl için harcayacağına dair bir sözleşme mi yapıldı? Böyle bir sözleşme yoksa, söze güvenerek mi böyle bir vaad verildi? İnegöl’e olan borcunu bile taşınmaz devrederek ödeyen büyükşehrin gelirini İnegöl’e harcayacak olması size de ilginç gelmiyor mu?
  10. Bir de transferin büyükşehir belediye tarafından yapılacağını söylemişsiniz. İşte tek faydası İnegöl Belediyesi’nin yakıt giderinden kurtulması olmuş. Ki bu da zaten muhalefetin baskısıyla olmuştur!Gerçekleşeceği şüpheli harcama vaadi ve transferin büyükşehir tarafından yapılması dışında sizin dahi sayabildiğiniz bir faydası olmayan projeyi neden destekliyorsunuz?
  11. Son olarak “İleri seviyeye geçtiğimizi net olarak söyleyebilirim.” Demişsiniz. İnegöl, Bursa’nın çöpü olmadan ileri seviyeye geçemez miydi?

Bizim kaygımız İnegöl arkadaşlar! Sorularımız ortada. Bu sorular cevaplanmadıkça hiç kimse bu konuya son noktayı koyamaz! Mevzu bahis İnegöl’ün geleceğidir, İnegöl’de yaşayan insanların geleceğidir. Bu ise tüm siyasi çıkarlardan üstündür! Kimlerin “algı yönetimi” çabasında olduğunu ise değerli İnegöl halkının takdirlerine bırakıyor, İnegöl’ümüz için sorularımızın cevaplarını bekliyoruz. Rahmetli Hikmet Şahin, İnegöl’e kültürpark bırakan bir başkan olarak anılıyor. Umarım şimdiki başkanlar da ileride İnegöl’e çöplük bırakan başkanlar olarak anılmaz ve mahcup olmazlar!

                                                                                 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00