www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Filenin Şampiyonu Spor Lisesi

Filenin Şampiyonu Spor Lisesi

İnegöl Belediye Başkanlığı Kupası´nda heyecan sürüyor. 4 bin sporcunun yer aldığı Başkanlık Kupasının Genç Kız Voleybol kategorisinde final maçında Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi´ni 3-0 mağlup eden Spor Lisesi şampiyonluğa uzandı.

 İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 2´ncisi düzenlenen Başkanlık Kupası, tüm hızıyla sürüyor. 6 branşta 23 kategoride düzenlenen ve 4 bin öğrencinin katılımıyla Bursa´nın en büyük spor organizasyonu unvanına sahip İnegöl Belediye Başkanlığı kupasında, voleybol branşının genç kızlar kategorisinde Perşembe günü final heyecanı yaşandı. Spor Lisesi ile Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi takımlarının karşı karşıya geldiği finalde, rakibini 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden Spor Lisesi şampiyon oldu. 3´üncülük 4´üncülük karşılaşmasında ise Küçükçalık ile Yunus Emre Lisesi´ni mağlup ederek 3´üncü oldu.

 AKTAŞ KARŞILAŞMAYI TRİBÜNDE ÖĞRENCİLERLE İZLEDİ

Kültür Park içerisinde bulunan Belediye Spor Salonunda oynanan final karşılaşmasını Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ta tribünde öğrencilerle birlikte takip etti. Nefes kesen bir mücadelenin yaşandığı müsabakada iki okulun öğrencileri şampiyonluğa ulaşmak adına büyük bir mücadele verirken, dolu tribünlerde de coşku ve tezahürat eksik olmadı.

 AMAÇ; DAHA FAZLA ÖĞRENCİYİ SPORUN İÇERİSİNE KATABİLMEK

Maç sonrası Başkanlık Kupasının genç kızlar voleybol finaline ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrencilerin spor yapması ve sporun içerisinde tutulabilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan Başkanlık Kupası´nın bu yıl 2´ncisini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak ?Bu yıl 32´si Ortaokul ve 21´i lise olmak üzere toplam 53 okuldan yaklaşık 4 bin sporcunun katılım gösterdiği Başkanlık Kupası organizasyonumuzun startını futsal, basketbol ve voleybol maçlarıyla geçen hafta vermiştik. Bu görkemli Başkanlık Kupası organizasyonu ile amacımız daha fazla öğrenciyi sporun içerisine katabilmek ve sporun içerisinde tutabilmek. Başkanlık kupasında müsabakalar yaklaşık 10 hafta sürecek. Müsabakaların Mayıs ayı başında tamamlanmasını planlıyoruz? dedi.

 SPOR LİSESİ ŞAMPİYON

Bu yıl futbol, futsal, voleybol, basketbol, masa tenisi ve puanlı atletizm olmak üzere toplam 6 branşta düzenlenen müsabakaların 23 kategoride gerçekleştirildiğini de dile getiren Aktaş, ?Kategorilerin 14´ü erkekler arasında, 9´u ise kız öğrenciler arasında. Öğrencilerimizin özgüvenlerini artıran ve okul dışında eğlenceli ve adrenalin dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapan Başkanlık Kupası organizasyonumuzda bugün de Genç Kız Voleybol final maçları oynanıyor. Bildiğiniz gibi 27 Şubat Salı günü Voleybol Grup müsabakalarının startını vermiştik. Grup müsabakalarında A grubundan Küçükçalık Anadolu Lisesi, B grubundan İnegöl Spor Lisesi, C grubundan Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi ve D grubundan da Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi gruptan çıkarak adlarını yarı finale yazdırmışlardı. Yarı final müsabakaları sonucunda bugün 3.cülük - 4.cülük maçı Küçükçalık Anadolu Lisesi ile Yunus Emre Mesleki Teknik An. Lisesi arasında oynandı. Küçükçalık Anadolu Lisesi galip gelerek 3´üncü oldu. Final maçında da Zeki Konukoğlu An. Lisesi ile İnegöl Spor Lisesi karşı karşıya geldi. Spor Lisesi şampiyon oldu. Kendilerini tebrik ediyoruz? diye konuştu.

 BU TÜR ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Aktaş, öğrencilerin ders dışında da sportif faaliyetlerde uğraş vermelerini ve onların özgüven kazanmaları açısından önem arz eden bu tür etkinlikleri belediye olarak düzenlemeye devam edeceklerini belirterek ?Müsabakalara katılan tüm öğrencilerimize sonsuz başarılar diliyor, güzel bir organizasyon olması temennisiyle saygılarımı sunuyorum? şeklinde konuştu.

 Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19