Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Siyonist İsrail’in üzerine bomba yağdırarak şehit ettiği Filistinli Müslümanlar için İshakpaşa Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazından önce ise Bölgedeki Müslümanlar için dualar edildi.

Terör devleti İsrail’in çocuk, kadın demeden üzerlerine kimyasal bombalarla saldırarak şehit ettiği Filistinli Müslümanlar için İshakpaşa Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazına AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, bazı partilerin temsilcileri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesinde açıklamalarda bulunan İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, şu ifadeleri kullandı:

“Yüce Rabbimiz Ayet-i Kerime’de önemli mesaj vermektedir. Rabbimiz buyurur ki; ‘Gevşemeyin, üzülmeyin, ümitsizliğe düşmeyin. Eğer gerçekten iman etmiş iseniz, galip gelecek olan sizsiniz’ Biz bu Ayet-i Kerime’nin sırrı gereğince, Hakk’ın batıla üstün geleceğine iman eden müminler olarak burada toplanmış bulunmaktayız. Sadece burada değil, memleketimizin her bir yerinde, her bir şehrinde müminler kıyama durmuş, İslam’ın kardeşliği gereğini şimdilik en zayıfı olan dua ile yerine getirmeye çalışmakta. Bizler de İnegöl’de Filistinli kardeşlerimizin yardımına dualarımız ile şimdilik iştirak edeceğiz. Orada şehit olan ve belki de hala bombalanan evlerin, hastanelerin, okulların içerisinde çıkarılmayı bekleyen pek çok kardeşimizin gıyabi cenaze namazını burada hep birlikte idrak edeceğiz”



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00