FIRIN VE MARKETLERE ŞOK DENETİM

FIRIN VE MARKETLERE ŞOK DENETİM

Gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine şok denetimler gerçekleştiren İnegöl Belediyesi zabıta ekipleri, eksik gramaj ve etiketsiz ekmek satışı yapan 20 fırına zabıt tutup, 400 ekmeğe el koydu.

Belediye Veteriner Hekimi Mesut Kariman nezaretinde gerçekleştirilen et reyonlarına yönelik denetimlerde herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmazken, fırın denetimlerinde ise;  eksik gramaj ve etiketsiz ekmek satışı yapılmasından dolayı 20 fırına zabıt tutulup, 400 adet ekmeğe el konuldu. El konulan ekmekler hayır kurumlarına dağıtıldı.

 

Denetimlere ilişki bir açıklama yapan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, halkın sağlığı için bu tür kontrol ve denetimleri önemsediklerini belirterek, “Denetimlerimizi ani ve zamansız yapıyoruz. Denetimlerimizi;  sadece tedbir amaçlı değil, insanlık ve sağlık adına ortaya koyuyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı her şeyin üstündedir.  Amacımız; halkımızın hijyenik ortamlarda üretilmiş, sağlıklı gıda ürünlerini tüketmesini sağlamaktır.” dedi.

 

Fırın denetimlerinde; etiket, eksik gramaj, temizlik, hijyen ve çalışma ruhsatlarının kontrol edildiğini vurgulayan Yusuf Şen; kasap reyonu denetimlerinde ise; kaçak kesim ve etiket olup olmadığı diğer et ürünlerinin imal tarihi ile son kullanma tarihlerinin kontrol edildiğini ifade etti.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32