www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Fırsatçılar izin yok

Fırsatçılar izin yok

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yapay krizi öne sürerek piyasanın dengesini bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini ve yasal işlem uygulayacaklarını söyledi.

İnegöl´deki çeşitli meslek gruplarını denetimden geçiren İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, son olarak ilçemizde faaliyet gösteren market ve bakkalları denetledi.

Denetimler aralıksız sürecek

İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü belirten Başkan Taban, ?İlçemizin huzurunu, güvenliğini, sağlığını ve esenliğini tehdit eden veya tehdit oluşturması muhtemel her türlü faaliyet ve girişimi yasaların bize verdiği yetki çerçevesinde takip ederek, denetleyerek, gözlemleyerek ve uyarıp ikaz ederek gerektiğinde idari yaptırım uygulayarak kontrol ve disiplin altına almaya çalışıyoruz. Bunun için devamlı olarak sahada rutin kontrollerimizi yaparken, zaman zaman da çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren işletmeleri ani veya planlı denetimlerle özellikle iş yeri izin belgesi(işletme ruhsatı), hijyen koşulları, fiyat tarife ve etiketleri, gıda sağlığı ve güvenliği açısından kontrol ve denetimden geçiriyoruz? açıklamasında bulundu.

Market ve bakkallar denetimden geçti

Yapılan bu denetim ve kontroller esnasında karşılaşılan ihlaller noktasında yetki ve görev alanına giren hususlarda gerekli yasal işlemleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Taban, ?Yaptırım uygulama anlamında yetki alanımıza girmeyen hususlarda ise tespit tutanaklarımızı oluşturmak suretiyle ilgili bakanlığın yerel birimlerine konuları intikal ettiriyoruz. Son olarak geçtiğimiz hafta boyunca ilçemizde faaliyet gösteren Fırın, Unlu Mamuller ve Kafeterya denetimlerini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu hafta ise yine ilçemizde özellikle gıda alanında faaliyet gösteren bakkal ve marketlerin denetimlerini gerçekleştirdik. Ekiplerimiz denetimlerde raf fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına özellikle baktılar. Denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen 5 iş yerine mevzuat gereği yasal işlem uygulanırken, özellikle son zamanlarda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ortamı fırsata dönüştürmek isteyen işletmelere gerekli uyarı ve ikazlar da yapıldı? diye konuştu.

?Fırsatçılara müsaade etmeyeceğiz?

Yapay kriz üretme çabalarına da değinen Taban, ?Yapay krizi öne sürerek piyasanın dengesini bozacak şekilde etiket ve fiyatlar üzerinde fahiş oynamalar yapmak suretiyle bir taraftan halkın alım gücü zayıflatılırken bir taraftan da ticari hayatın teamüllerini hiçe sayarak fırsatçılık yapan veya yapmak isteyen işletmelerin olduğuna dair ihbarlar gelmektedir. Bu hafta gerçekleştireceğimiz bakkal ve market işletmelerini tam da bu hassasiyetler üzerinden denetleyerek bu alanda fırsatçılık yapmak isteyen firmalara asla müsaade etmeyeceğiz? dedi.

 

Yasal işlem uygulayacağız

Taban, ?İnegöl Belediyesi olarak Zabıta müdürlüğümüz marifetiyle bugüne kadar yapmış olduğumuz denetim ve kontrolleri Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda daha farklı bir dinamizm ve daha yoğun bir motivasyonla yapmaya devam ederek ilçemizde piyasa koşullarını hiçe sayan kişi ve kurumları tespit ederek gereken yasal işlemleri uygulamaya devam edeceğiz. Bunun için devletimizin diğer kurumları ile de gerekli koordinasyonu sağlayarak gerek İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü gerekse Ticaret İl Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile de eş güdümlü hareket ederek bu alanda sıkı denetimlerimizi sürdüreceğiz? şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02