www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Fiyatlar Makul

Fiyatlar Makul

İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, yerli ürün hasadının başlamasıyla ürünlerin bollaştığını ve fiyatların makul seviyelere ulaştığını söyledi.

Alanyurt Salı Pazarı´nda piyasayı değerlendiren İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, ?Tüm yerli ürünler şuanda çıkmış durumda. Tüm fiyatlar artık taban yaptı. Ulusal kanallarda gördüğümüz gibi yüksek fiyatlar 1 ay önceki boşluktaydı, Yenişehir´de hasat başlamamıştı. Antalya´da bitmişti. O arada fiyatlar yükseldi. Enflasyonu bununla ölçüyorlar. Bu, fabrikada kapalı alanda yetişmiyor. Zaman zaman dolu yağıyor, yağmur yağıyor. Kırmızıbiberin fiyatının düşeceğini zannetmiyorum. İnsanlar nasıl salça yapacaklar bilmiyoruz. Şuanda 3,5-4 lira. Bunun 2,5-3 liradan aşağı düşeceğini zannetmiyorum. Karacabey´i, Kemalpaşa´yı, Çanakkale´yi dolu etkiledi. Burada ürünler zarar gördü. Dolu vurmayan yerlerde fiyatlar yüksek oldu. Şeftalinin yoğun olduğu zamandayız. 2-2,5 liraya kadar şeftali bulabiliyorsunuz. 2-3 sene önce insanlar şeftaliyi toptan fiyat olarak bu fiyata satıyordu. Şuan bir bolluk var. Sebze fiyatları 1,5-2 lira civarında. Domates 1-1,5 lira. Karpuz 75 kuruş-1 lira. Yerli ürünler çıkınca her şey bollaştı. Salça işi bayramdan sonra başlar, havanın serinlemesi beklenir, biber ve domateslerin bollaşması beklenir. Salçalık domatesler şuanda 1 liraya satılıyor.?

ÜRÜNLER PAZARA UÇARAK GELMİYOR

?Ucuz olduğu zaman köylü isyan ediyor, pahalı olduğu zaman tüketici isyan ediyor. Bir orta karar bulamadık. Tarlada 1 lira pazarda 4 lira deniyor. Mazotun litresi 5 lira oldu. İşçinin yevmiyesi 65-70 lira. Bu ürün tarladan kopuk uçarak gelmiyor, toplarken masrafı oluyor gelirken masrafı oluyor. Enflasyon bununla ölçülmemeli. Hava şartlarından dolayı kimi zaman alçalmalar, yükselmeler oluyor. Pazar günü İnegöl´de bir şey yoktu ama Eskişehir´de müthiş yağmur vardı. Oradan buraya bir sürü ürün geliyor. Bir yağmur yağdığında fiyatlar etkileniyor. Piyasa hava şartlarıyla ilgili, günü gününü tutmuyor ama genelde fiyatlar düşük? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25