FUAR ALANI PAZARYERİ OLSUN

FUAR ALANI PAZARYERİ OLSUN

Terziler Odası Başkanı Selim Malçok ile Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, MODEF fuar alanının, yapılması düşünülen yeni pazaryeri için son derece uygun ve isabetli bir yer olduğunu söyledi.

“AVM YAPILACAĞINA ESNAF DEĞERLENDİRSİN”

● Terziler ve Benzerleri Odası Başkanı Selim Malçok, MODEF fuar alanının belli bir ücret karşılığında pazarcı esnafına tahsis edilebileceğini ifade ederek; “Bu düşünce bizim aklımızda yeni fikirler de uyandırdı. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi pazarları buralarda 3 gün arka arkaya yapılabilir. Tabi öncelikle bu fikri yetkililerle bir araya gelip teferruatlı şekilde görüşmemiz gerekiyor. Birileri gelip buraya ikinci bir AVM kuracağına, biz esnafımız adına değerlendirelim” dedi.

 

“BELEDİYENİN YAPACAĞI EN GÜZEL YER”

● Meyveciler ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut ise, henüz yönetim kurulu ve esnaflarla bu konuyu görüşmeseler de şahsi fikrinin olumlu olduğunu belirtti. Durgut, pazaryeri için İnegöl’deki en uygun yerin fuar alanı olduğunu kaydederek; “Belediyenin yapabileceği en güzel yer olur fuar alanı. Keşke olsa. Hem yazlık, hem kışlık. Isıtma-soğutma sistemi var, otoparkı da hazır. İnsanların yazın serin, kışın sıcak ortamda alışveriş yapabilmesi için çok uygun bir yer” diye konuştu.

---------------------

 

Haber Yorum Gazetesi tarafından gündeme getirilen MODEF fuar alanı pazartesi pazarı olsun fikri, pazarcı esnafında heyecan yarattı. Oda başkanları Modef fuar alanın kapalı pazaryeri için çok isabetli ve uygun bir yer olduğunu savunarak destek verdi.

 

PAZARCIYA TAHSS EDİLEBİLİR

Terziler ve Benzerleri Odası Başkanı Selim Malçok, hem Pazar, hem de çarşı esnafını temsil ettikleri için gündeme gelen bu konuyu sadece pazarcı olarak düşünmemek gerektiğine dikkat çekerek; “Dün Haber Yorum Gazetesi’nde bir yazı gördük. Şerif Gürbaş MODEF fuar alanının fuar yeni yerine taşındıktan sonra kapalı pazaryeri olarak kullanılabileceğini yazmış. Benim de şahsi fikrim; Belediyemiz yeni devlet hastanesi yapıldığı için yeni bir Cumartesi Pazarı da yapma düşüncesinde, ayrıca kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Belediye Başkanımız Pazartesi pazarını da kaldırmayı düşünüyordu. Hatta bununla alakalı Öğretmen Lisesi’nin orada yer alındı. Bunlar düşünüldüğünde, pazarcıdan da tahsis bedeli karşılığında makul bir ücret alınarak, MODEF fuar alanı pazarcıya tahsis edilebilir” dedi.

 

3 GÜN AÇIK KALACAK PAZAR YERİ

“Bu düşünce bizim aklımızda yeni fikirler de uyandırdı” diyerek konuşmasını sürdüren Malçok, “Cumartesi, Pazar ve Pazartesi pazarları burada 3 gün arka arkaya yapılabilir. Mesudiye’deki Pazar pazarı da iptal edilebilir. Mer-Pa’da Perşembe Cuma Kurulu kaldığımız gibi orada da öyle bir şey olabilir. Tabi öncelikle bu fikri yetkililerle bir araya gelip teferruatlı şekilde görüşmemiz gerekiyor. Bizim düşüncelerimiz bunlar. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın düşüncelerini de merak etmiyor değiliz. Kendisi de bir açıklama yaparsa biz de fikirlerini öğrenmiş oluruz. Gerçi bunlar bir araya gelinip konuşulsa daha sağlıklı fikirler ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

AVM KURULACAĞINA ESNAF KULLANSIN

Konuyu gündemde tutacaklarını da belirten Selim Malçok, “Biz diğer ilgili oda başkanlarımızla birlikte yönetim kurullarımıza danışıp, esnafımıza danışıp konuyu gündemimizde tutacağız. Çünkü yeni fuar alanı yapıldıktan sonra eski fuar alanının o şekilde kalmayacağını düşünüyoruz. Birileri gelip buraya ikinci bir AVM kuracağına, biz esnafımız adına değerlendirelim. Bu daha iyi olur düşüncesindeyiz” dedi.

YAPILABİLECEK EN GÜZEL YER

Pazarda esnafı bulunan bir diğer oda başkanı Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Vehbi Durgut ise, “Bu konu yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla paylaşılırsa daha iyi olur. Ancak benim şahsi fikrim belediyenin yapabileceği en güzel yer olur fuar alanı. Keşke olsa. Hem yazlık, hem kışlık. Isıtma-soğutma sistemi var, otoparkı da hazır. İnsanların yazın serin, kışın sıcak ortamda alışveriş yapabilmesi için çok uygun bir yer” dedi.

 

“7 GÜN AÇIK KALIRSA İŞİMİZ BİTER”

Bazı esnafların 7 gün açık kalacak pazar alanı yapılmasına ilişkin görüşleri olduğuna da belirten Durgut, “7 gün açık pazar uygulaması da esnaflar arasında konuşuluyormuş. Ancak 7 gün açık pazar alanı olursa, bizim işimiz biter. Bu uygulama konfeksiyoncular için uygun olur, ancak sebze meyveciler için olmaz. Şimdi artık insanlar en ufak alışverişini internetten yapıyor. Her gün pazara gidecek insan bulamazsın. Bakanımız geçen söyledi, birkaç yıl sonra insanlar yarım kilo domatesi internetten sipariş verip ayağına isteyecek. Pazarı 7 gün açmanın manası yok” dedi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22