FUAR ALANI ŞART

FUAR ALANI ŞART

MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, yapımı ertelenen yeni fuar alanıyla ilgili yaptığı açıklamada Ben İnegöl'e şunu tavsiye ediyorum; en iyi yerde senede bir kez de yapsan bu fuarı yapmak zorundayız. Kaça mal olursa olsun bunu yapmamız lazım” dedi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı, aynı zamanda Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı ve Türkiye Mobilya Sanayicileri ile İşadamı Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği’nin Ramazan Sohbetleri programına konuk oldu. Güleç, İnegöl mobilyası ve yeni fuar alanı yapımına ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, Gazze’deki katliamı da unutmadı.

 

KÜFÜR DEVAM EDER, ZULÜM DEVAM ETMEZ

Sözlerine İsrail’in zalim katliamıyla başlayan Ahmet Güleç, “Aslında söylenecek her şey söyledi. Ancak diğer Müslüman ülkelerde halk ciddi anlamda feryat ederken, yönetimler susuyor. Türkiye birlikte beraberlik haricinde konuyu gündeme taşımaya devam ediyoruz. Müslümanların sorunlarına sahip çıkmayanlar da tarih önünde hesap verecektir. İsrail, ben istediğim zaman öldürürüm, katliam yaparım düşüncesinde. Görüyoruz Avrupa’yı, hani insan hakları. Ama şunu biliyoruz; küfür devam eder, zulüm devam etmez. Bu zulmün de biteceğini biliyoruz. Buna destek verenlerin tersine döneceğini göreceğiz” dedi.

 

“NE YAPTIK Kİ DURACAĞIZ”

Son dönemlerde İnegöl’de farklı mecralarda sıkça tartışılan “İnegöl durmalı mı, daha fazla mı çalışmalı” konusuna da değinen Güleç, “daha yolun başındayız” diyerek mesajı verdi. İnegöl’ün bir mobilya şehri olduğunu vurgulayan Ahmet Güleç, “Zaten İnegöl bir mobilya şehri olacaksa kurumlarının daha güçlü olması lazım. Bu kurumsallıkla ilgili. Dünyadaki zengin ülkelere de baktığımız zaman, hep kurumsal olarak hareket eden ülkeler. İngiltere neden zengin, İsveç neden zengin, Angola neden fakir. Angola’nın Irak’ın kaynakları mı yok. İnegöl’de ne kadar çok kurum oluşur da bunlar olaya sistemli şekilde bakarsa yol haritasını buluruz. Bir şeyi tartışabiliyorsak sonucu buluruz. Tartışamayan fikir üretemez. İnegöl’de mobilyayı tartışıyor. Ama bir araya geldiğimizde şunu görüyoruz, biz daha işin başındayız. Dünyada 450 milyar dolar mobilya üretimi var, biz Türkiye’de daha 6 milyar dolar üretimden bahsediyoruz. Dünyada uluslar arası mobilya ticareti 150 milyar dolarlardan bahsediliyor, biz 2 milyar dolarlardan bahsediyoruz. Onun için biz daha işin başındayız. Ama Türkiye’de bir mobilya ülkesi olma potansiyeli var. 25 milyon dolardan 320 milyon dolara çıkan ihracattan bahsediyoruz. Niçin duracağız? Ne yaptık ki neden duracağız. Tabi ki devam etmemiz lazım. Ancak yol planını da hazırlamak lazım” diye konuştu.

 

“FUARI YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Ahmet Güleç, İnegöl’de gerçekleştirilen çalıştay ile yapımı ertelenen fuar alanı hakkında da fikirlerini açıkladı. Bu konuda net konuştuğunu kaydeden Güleç, “İnegöl Mobilyasının bu noktaya gelmesinde İnegöl fuarının çok büyük katkısı oldu. Çok faktör vardır, faktörlerden biri de İnegöl’de yaptığımız fuardır. Bu fuarı artık biz İnegöl Mobilyasını pazarlama şekli olarak görüyoruz. Fuar olarak görmüyoruz biz bunu. Bazı arkadaşlar diyor efendim işte bina kurtarır mı? Böyle düşünürsen stadyumu nasıl ifade edersin. Şuanda yapılan stadyumları, bu kadar değerli mülkleri haftada bir yapılan maçla nasıl izah edeceksin. Ben İnegöl’e şunu tavsiye ediyorum; en iyi yerde senede bir kez de yapsan bu fuarı yapmak zorundayız” dedi.

 

“İNEGÖL KONGRE MERKEZİ…”

Fuar alanı yapılırken izlenebilecek farklı yollar hakkında da düşüncelerini paylaşan Güleç, “Bu yeni fuar alanını yaparken şöyle de projelendirebiliriz; İnegöl Mobilya Kongresi, İnegöl Mobilya İnovasyon Merkezi gibi… Bunu bir komplekse dönüştürmek lazım. Fuarı da orada yapalım, ama biz diyoruz ya mobilyanın başkenti olacağı sektörü biz yönlendireceğiz, sonra da efendim bina kurtarır mı? 50 milyona da mal etsen kurtarıyor. Hikmet Başkanımız bu binayı yaptı, sonra da Alinur Başkanımız buna ilave etti. Daha iyisini de yapmamız lazım. Bunun nasıl yapılması gerektiği ile ilgili herkese görev düşüyor” diye konuştu.

 

“TÜM FAKTÖRLERİ HAREKETE GEÇİRMELİYİZ”

Ahemt Güleç, İnegöl’ün bir kent markası yakaladığının da altını çizdi. Bu kent markasını yakalamanın kolay olmadığını da belirten Güleç, şöyle devam etti: “Bugün İnegöl Mobilyası adı altında bin 500 firma satış yapıyor. Bu fuar da hem bin 500 firmanın cirosunu, hem de niteliğini arttırıyor. Bizim 100 liraya sattığımız mobilyanın 90 lirası İnegöl’de kalıyor. Dolayısıyla katma değer İnegöl’de kalıyor. Kesinlikle Türkiye’deki tüm faktörleri harekete geçirecek fuar merkezini bizim yapmamız lazım. Ben yapılan son Çalıştaya katılamadım. O toplantıya katılıp fikirlerimi orada da söylemek isterdim. Ancak ben düşüncelerimi Başkan beye ilettim. Kaça mal olursa olsun bunu yapmamız lazım. İnegöl’ün cirosunu düşünerek bunu yapmamız lazım. Bu İnegöl mobilyasının pazarlamasıdır. Pazarlama satıştan üstündür, imajıdır, geleceğidir. İtalya’daki Firenze kolay mı oluştu? Hazır İnegöl’de bizim çalışan mobilyacımız var. Sadece bunu organize edip inandırmamız lazım.”

 

İNEGÖL FUARI İNEGÖL’DE YAPILIR

Ahmet Güleç, Bursa’nın zaman zaman dile getirdiği “Destek verin fuarı burada birlikte yapalım” teklifini de değerlendirdi. “Biz İnegöl mobilyacıları olarak dünyanın her yerindeki fuara gidiyoruz. Gideriz de” diyen Güleç, “İtalya’ya gidiyoruz, Çin’e gidiyoruz, İstanbul’a gidiyoruz, Bursa’ya da gideriz. Ama İnegöl Mobilya fuarı İnegöl’de olmalı. Biz İnegöl Mobilyası markalı fuarı her yerde yaparız. Her yere bu markayla gideriz. Ama İnegöl Mobilya Fuarı İnegöl’de olmalı. Bursa’da da bir fuar yapalım, daha büyütelim. İstanbul’a rakip bir şey olabilir. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Valimiz ve BTSO Başkanımız İtalya’da bizi ziyaret ettiğinde bize destek ver fuarı Bursa’da yapılım dediler. Tamam dedim yapalım. Ama ben onlara şunu söyledim, Bursa tekstil merkezi hadi bir tekstil fuarı yapın önce. Neden tekstil yok? Demek ki arkadaş biz o zaman bu fuarı buradan alıp oraya götüremeyiz” dedi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32