FUAR ALANINA YEŞİL IŞIK

FUAR ALANINA YEŞİL IŞIK

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MODEF Fuar alanının kapalı pazaryeri olarak kullanılmasına yeşil ışık yaktı.

“HAZIR ELİMİZDE BÖYLE BİR YER VAR…”

● İnegöl MODEF Fuar alanının pazaryeri olarak kullanılmasına ilişkin olumlu görüş bildiren oda başkanlarından sonra İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta yeşil ışık yaktı. Başkan Aktaş, “Hazır elimizde böyle bir yer var, bu da bizim ihtimallerimizden biri. Her köşede küçük küçük gelişi güzel pazardan ziyade, daha büyük, kapalı, komplike bir Pazar… Burası Pazartesi Pazarı ile Cumartesi pazarının arası gibi bir nokta. Böyle bir avantaj da var. Ben öneri için teşekkür ediyorum” dedi.

“MODEF ALANIYLA İLGİLİ CİDDİ TEKLİFLER VAR”

●MODEF alanıyla ilgili kendilerine ciddi teklifler geldiğini de belirten Alinur Aktaş, “Eğer kafalarda benim orayı büyük bir markete vereceğim falan varsa, şuan bana burayla ilgili çok ciddi teklifler de var. Cuma günü bir teklif daha geldi. Şuan için bile fuar olmadığı günlerde buranın sosyete pazarı olmasıyla ilgili anormal teklifler var. Biz ona rağmen hayır diyoruz. Şehirdeki esnafın, dükkânların dengelerlini düşünerek hayır diyoruz.” diye konuştu.

 

---------------------------------------------------

MODEF fuar alanının pazaryeri olarak kullanılmasına Terziler Odası Başkanı Selim Malçok ve Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut’tan sonra Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta destek verdi.

 

 “ÇOK NEZİH BİR PAZARYERİ OLABİLİR”

Alinur Aktaş,  bir buçuk yıl kadar sonra MODEF’in artık orada olmayacağını ifade ederek; “MODEF orada yoksa ben o koca binayı ne yapacağım. Ben de hesap kitap yapıyorum, kafamda bazı düşünceler var. Alternatiflerden bir tanesi de bu. Yalnız orada katılmadığım bir şey de var. Pazarcı esnafından taksitle alabileceğiniz para en fazla 1 milyon lira. Ama yapılacak olan fuar alanı en az 30-35 milyon lira. Oradan para alarak fuar yapma ihtimali mümkün değil. Yalnız çok nezih bir pazaryeri olabileceğini biliyorum. Zaten bu benim alternatiflerimden bir tanesi” dedi.

 

CİDDİ TEKLİFLER VAR

MODEF Fuar alanıyla ilgili farklı alternatifler üzerinde de durduklarını dile getiren Alinur Aktaş, “Yanlış anlaşılmasın, ama ben başka alternatifler üzerinde de duruyorum. Eğer kafalarda benim orayı büyük bir markete vereceğim falan varsa, şuan bana burayla ilgili çok ciddi teklifler de var. Cuma günü bir teklif daha geldi. Hala buranın sosyete pazarı diye tabir edilen mekân yapılmasıyla ilgili anormal teklifler var. Şuan için bile fuar olmadığı günlerde bu yönde teklifler geliyor.  Biz ona rağmen hayır diyoruz. Şehirdeki esnafın, dükkânların dengelerlini düşünerek hayır diyoruz. Hemen orayı bir markete vermek veya bir yere vermek noktasında düşüncemiz yok” diye konuştu.

 

HER İHTİMALİ DÜŞÜNÜYORUZ

Aktaş, bir pazaryeri yapmanın kolay olmadığına da vurgu yaparak şöyle konuştu: “Gözünün beğenmediği Pazar yeri 4-5 trilyon para. Dolayısıyla hazır elimizde böyle bir yer var, bu da bizim ihtimallerimizden biri. Ama şuan henüz orası çıkış aşamasında değil. Biz Pazartesi pazarıyla alakalı ne kadar TOKİ gerçekleşmemiş olsa da pazarı götürmek istediğimiz yer hazırdı. Ama yapmadık bu çalışmayı. Niye yapmadık, bütün ihtimalleri düşünüyoruz. Her köşede küçük küçük gelişi güzel pazardan ziyade daha büyük, kapalı, komplike bir Pazar… Burası Pazartesi Pazarı ile Cumartesi pazarının arası gibi bir nokta. Böyle bir avantaj da var. Ama hiçbir zaman Cumartesi pazarı muhitindeki esnafı da, Pazartesi pazarı muhitindeki esnaf ve halkı da tatmin etmeyecektir ilk etapta. Kullanımdan sonra, rahatlından sonra insanlar bazı şeylerin farkına varacaktır. Ben öneri için teşekkür ediyorum. Ama bu bizim alternatiflerimizden biri. Burayı bizim birilerine vereceğiz, peşkeş çekeceğimiz, böyle bir şeyle uzaktan yakından alakası yok. Verecek olsak şimdi veririz.”dedi.

DİĞER ALTERNATİFLER

Aktaş, fuar alanının; düğün salonları, farklı salon alternatifleri, spor salonları olarak da kullanabileceğini, alternatiflerin bu doğrultuda olduğunu da sözlerine ekledi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22