Fuara KDV Etkisi

Fuara KDV Etkisi

MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, henüz ilk günden 2 bin 500´e yakın ziyaretçinin fuarı gezdiğini belirterek KDV indiriminin olumlu sonuçlarını fuarda da almaya devam ettiklerini ifade etti.

Önceki gün açılan ve 168 firmanın yer aldığı 37. MODEF Fuarı, Pazar günü sona erecek. Saat 14.00´de açılışı yapılmasına rağmen ilk gün 4 saatlik süreçte 2 bin 500 kişinin ziyaret ettiği fuarda mobilyacıların yüzü gülüyor.

 DÜNYADA TANINIR VAZİYETE GELDİK

Fuarın gidişatı ile ilgili açıklamalarda bulunan MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, ?Fuarımızı Salı günü itibariyle kazasız belasız bir şekilde açtık. Fuarımızı Valimiz ve eski İçişleri Bakanımızın katılımı ile açtık. İkinci günümüzü yaşıyoruz. İlk günde 2 bin 500´e yakın kişi ziyaret etti. İkinci günde de oldukça çok ziyaretçimiz vardı. Son güne kadar ziyaretçi sayımızın artacağını düşünüyoruz. Fuarımızı 37. kez düzenliyoruz. Artık fuarımız bütün Türkiye´de kısmen de dünyada tanınır vaziyete geldi. İnşallah amacımız gelen ziyaretçilerimizle birlikte fuarın ticarete dönüşmesi şeklinde olacak. Tanıtımlarımızı yaptık. Fuarımızın bilinirlilik oranı çok yüksek? dedi.

 DAVETLER HER MART FUARINDA DEVAM EDECEK

Yurtiçi fuar olmasına rağmen yabancı ziyaretçilerin de fuara katılım sağladıklarını belirten Uğurdağ, ?Bu sene ilk defa seçtiğimiz 100 yurtdışı firmayı İnegöl´e davet etmiştik. Bu firmalar daha önce İnegöl´den alışveriş yapmayan firmalar. İnşallah bundan sonra her Mart fuarında kapsamlı olmasa da yurtdışından ziyaretçilerimizi burada ağırlayacağız. Kasım fuarımız zaten yurtdışına yönelik bir fuar. Bu gelen 100 firma yetkilisi, fuarımızı tanıyacaklar, İnegöl´ü öğrenecekler. Bu çalışmalarla birlikte bir dahaki Mart fuarında ihracat ağırlıklı alışverişlerde başlar diye düşünüyorum? şeklinde konuştu.

 İNDİRİM FUARI OLUMLU ETKİLEDİ

KDV indiriminin mobilyacının yüzünü güldürdüğünün altını çizen Uğurdağ, ?KDV indirimi aslında kanun çıktığından itibaren mağazalarımıza olumlu yönde yansıması oldu. Hareketlilik başladı. Fuarda da bu hareketlilik devam ediyor. Özellikle KDV indiriminin mobilyacıya psikolojik olarak çok desteği oldu. KDV indirimi süresinin uzatılmasından yanayız. Hatta bu şekilde uygulamada kalmasından yanayız. Fuara da olumlu bir şekilde yansıyor. Esnaflarımız oldukça mutlu? diye konuştu.

 HAMMADDE SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Hammadde sorununun da çözüldüğünü vurgulayan Uğurdağ, ?Sünger sorunumuz halledildi. Hammadde ile alakalı sıkıntımız şuan yok. Biraz zam problemi yaşıyoruz. Süngere oldukça zam geldi. Ama firmalarımızda bunu kendi iç bünyesinde eritmeye başladılar? ifadelerini kullandı.

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68