www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"FUAR, İSTANBUL`DAN İYİYDİ"

MODEF Fuarı'nın 4 günde 500 yabancıya ve toplamda 10 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını belirten Belediye Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, fuarın İstanbul fuarından çok daha iyi olduğunu savundu.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz Cumartesi sabahı MODEF Fuarını ziyaret ederek katılımcı firmalara katılım belgesi takdim etti. Aktaş`a İnegöl Mobilyacılar ve Marangozcular Odası Başkanı Özcan Ayhan ve İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ da eşlik ettiler.

ANORMAL DURUM YAŞAMADIK

Plaketlerin takdim edilmesinden sonra konuşan Başkan Alinur Aktaş, Bugün çok değerli yönetim kurulu arkadaşlarımız ile beraber fuarın 5. gününde hem esnaflarımızı gezip selam veriyoruz, hem de her fuarda olduğu gibi katılım plaketlerini dağıtıyoruz. Öncelikle sorunsuz, sıkıntısız fuarın sonlarına yaklaştık. Allah'a hamdolsun çok anormal bir durum yaşamadık ve hayırlısıyla fuarımızı bitiriyoruz.” dedi.

İSTANBUL FUARINDAN ÇOK ÇOK DAHA İYİYDİ”

Fuarın ilk 3 gününün yağmurlu geçmesine rağmen mobilyacıların fuardan memnun kaldığını belirten Aktaş, Fuarın ilk 3 günü tabiri yerindeyse aralıksız yağmur yağdı. Cuma günü nispeten yağmur azalmıştı. Bugün değim yerindeyse daha bir bahar havası var. Ama ona rağmen şükürler olsun bir sıkıntı olmadan özellikle ve özellikle bazı arkadaşlardan; ‘Benim için İstanbul'dan çok çok daha iyiydi' lafını çok duydum. Ben yaptığımız gezilerde bazı tespitlere şahit oldum. Bu söylemleri çok dile getirdiler" şeklinde konuştu.

ÇOK İYİ ŞEYLERE İMZA ATACAĞIZ

Ziyaretçi rakamlarıyla ilgili konuşan Aktaş, Elimde rakamlar var. İlk dört günlük rakamlarda yurtdışından 100-120 yabancı misafirimiz vardı. Onların hepsini fuar sonunda paylaşacağım. 4 günde 500 civarında yabancı gelmiş. Bunun yanında 4 günde toplamda 10 bin rakamını geçtik. 2014 Kasım Fuarına göre tahminen aynı rakamda misafir ağırlamış olacağız. Yani iç piyasa biletli ve yurtdışı olmak üzere. Tabi takdir edersiniz ki, yurtdışı Kasım ayında daha ağırlıklı oluyor. Seçimler dolayısıyla mağazacıda tereddüt var. Alsa da az alıyor gibi. Ama özellikle tespitim, yeni bir şeyler yapanlar, yeni tasarım, yeni modeller yapanlar, kesinlikle çok güzel siparişler aldılar. Bir süredir sattıkları mallarla çıkanlar nispeten o kadar iyi iş yapamadılar. Genel anlamda düşünüldüğünde fuar anlamında çok samimiyetimle söylüyorum, iyi şeyler duyduğumu, güzel şeyler duyduğumu ifade etmek istiyorum. Zaten bundan sonra önümüzdeki hafta İtalya Fuarı var. Oraya da katılan İnegöllü firmalar var. Ziyaretçi zaten çok da stant olarak katılanlar da var. Zaten ondan sonra sezon diye tabir ettiğimiz dönem hızlanacaktır. İnşallah İnegöl olarak çok iyi şeylere imza atacağız. Amacımız ihracatı bu sene biraz daha attırabilir miyiz, iş pazardaki potansiyeli arttırabilir miyiz, onun hesabı içerisindeyiz” diye konuştu.

DUYGUSAL OLMAMAK LAZIM

Bazı yerlerde başka fuarların reklamların yapılmasına yönelik açıklamalarda bulunan Aktaş, Duygusal olmamak lazım. İstanbul Fuarına gittiğinizde, vapurdan indiğinizden itibaren ta ki fuarın içine girene kadar resmen MODEF`e boyamışız her tarafı. MODEF 2015`e boyamışız her tarafı.  Burada özelleştirilmiş bir billboard satışı var. Yani buraya Ankara Fuarı da gelebilir, İzmir Fuarı da gelebilir. Adam fuarının reklamını yapıyor. Yani bir şeyler tek başına reklamla olmuş olsaydı, en çok reklam veren, en süper firma olurdu. Bu reklamın altını doldurmak lazım… Yani gidip Ankara Fuarı da incelenebilir. Bu konularda duygusal olmamak lazım” açıklamalarında bulundu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71