GALERİCİLER YENİ YILDAN UMUTLU

GALERİCİLER YENİ YILDAN UMUTLU

İnegöl Galericiler Sitesi Başkanı Selim Köktürk, 2015 yılının kendi sektörleri için durgun geçtiğini ancak, 2016 yılından umutlu olduklarını ifade etti.

 

Tüketiciyi Koruma Kanunu´nda yapılan değişiklikle birlikte 2. el araçların garanti çerçevesinde satışlarının gerçekleştirileceğini belirten Köktürk, bu nedenle 2. el araç piyasasının canlanacağını düşündüklerini belirtti.

 

HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK

İnegöl Galericiler Sitesi Başkanı Selim Köktürk, ?2015 yılı bizim için durgun geçti. Ülkemizde gerçekleşen seçimler, olumsuzluklar nedeni ile bizim sektörümüz durgun geçti diyebilirim. 2016´da her şeyin daha güzel olacağını umut ediyoruz" dedi.

 

ZAMLAR YOLDA

2016 yılında kredi faizlerinin düşmesi durumu ile ilgili konuşan Köktürk, ?Şimdi 2015 itibari ile kredi faizleri yükseldi. 2014´te daha düşüktü. Faizler şimdi biraz daha geriye doğru çekileceğini söylüyorlar. Bu 2. ele de mutlaka yansıyacak tabi ki. 2015 sıfır araçlarda belli kampanyalar, indirimler var ama yılbaşı itibari ile de bütün araçlara gelecek olan zamlar var. Fiyatlar değişecek, ikinci ele de etkisi olacak? şeklinde konuştu.

 

ARAÇ FİYATLARI DÜŞMEZ

2015 yılında yapılan seçimlerin ardından piyasalarda bir kıpırdanma olduğunu ve bu kıpırdanmanın da devam edeceğini ifade eden Köktürk, ?Kıpırdanmanın devam edeceğini düşünüyorum. Ama araç fiyatlarının düşüş yaşayacağına dair herhangi bir şey yok. Düşeceğini de zannetmiyorum? diye konuştu.

 

YERLİ OTOMOBİL DESTEKLENMELİ

Yerli araç ile ilgili görüşlerini aktaran Köktürk, ?Yerli oto ile ilgili vatandaş olarak, herkesin desteklemesini umuyoruz. Bizde elimizden gelen desteği vereceğiz. Devletin de bu konuda vergi indirimi yapması, bu sektörde yerli otomobilin daha hızlı piyasaya yayılmasına vesile olabilir? ifadelerini kullandı.

 

2. EL SATIŞLARINDA EN AZ 1 YIL GARANTİ

Tüketiciyi Koruma Kanunu´nda yapılan değişiklikle birlikte araç satışlarının artık daha güvenli şekilde gerçekleşeceğini belirten Köktürk, ?Tüketiciyi Koruma Kanunu´nda yapılan değişiklikler var. Bu değişiklikler ile beraber artık vatandaşlar daha güvenli yatırım yapabilirler. Çünkü en az 1 yıl garantili olarak satışlar gerçekleşecek. Bu da güven sağlamış oluyor. Bu nedenle de 2. el satışlarının önümüzdeki sene daha da artacağını düşünüyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00