www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Gazetecilere ?Sigorta Haftası? Ziyareti

Gazetecilere ?Sigorta Haftası? Ziyareti

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Metin Atış ve beraberindeki İTSO Sigorta Mesleki Komitesi, 27 Mayıs-1 Haziran 2018 tarihleri arasında kutlanan ve toplumda sigorta bilincini artırmaya yönelik düzenlenen ?Sigorta Haftası? nedeniyl

Önceki gün gerçekleştirilen ziyarette Metin Atış ve Komite üyelerini İnegöl Gazeteciler Derneği Başkanı İhsan Balakuş ve yönetim kurulu üyeleri karşıladılar.

KOMİSYON BEDELLERİ CAN YAKIYOR

Ziyarette konuşan İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Atış, ?Sigortacılık tarihi epey eskiye dayanmaktadır. 1893 yılında Osmanlı Umum Sigorta adı altında Türkiye´de ilk sigortacılık faaliyetlerinin gerçekleşti.Sigortacılık sektörünün oluşturduğu fon ve sağladığı istihdamla, ülke ekonomisi açısından çok önemlidir. Sektörün gelişmesi noktasında ciddi katkıları olmuştur. Sigorta bilincinin artırılması amacıyla bu yıl 28 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında ?Sigortacılık Haftası´ başladı. Her yıl Mayıs ayının son haftası kutlanan Sigorta Haftası ile tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi, sigorta hakkında bilinçlendirilmesi, tüketicilerin sektöre ve sektörün geleceğine güven duymasını hedefliyoruz. Kuruluşlar tarafından sigorta bilincinin tabana yayılması hedefiyle ülke çapında ve bölgede farklıetkinlikler de düzenlenmektedir. Dolayısıyla zorunlu sigorta poliçelerinin sayısının artırılması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye´de sigortacılık sektörünün gelişmesi için çok büyük fırsatlar var. Ülkemizdeki sigorta bilinci günden güne artıyor olsa da halen istenilen seviyeye geldiğimiz söylenemez. Tüm paydaşların ortak hareket ederek sektörün gelişmesi noktasında gerekli adımları atması gerekiyor. Yeni yönetmelik ile sigorta acenteliği faaliyetlerinin sigortacılık sektörüne olan güveni artırıcı bir biçimde sürdürmesi ve sözleşme taraflarının hak ve menfaatlerinin korunması hedeflenmektedir. Toplumdaki sigorta algısının mimarının dağıtım kanalları olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Biz sigorta acenteleri olarak halkımızı daha da bilinçlendirmek için programlarımızda sigorta içerikli paneller düzenliyoruz. Buradaki amaç sigortanın tüm harflerini işlemektir. Bu konuda çok gerideyiz. Sigortalımız hasar durumunda nasıl davranması gerektiği konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Hasar sonrasında yetkisiz kişilerce ?Biz sizin hasar davanızı yürütelim´ gibi durumlar oluşuyor. Burada halkımızın acente sayesinde neticeye varabileceğini bilmesi gerekiyor.DASK´ın (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) deprem sigortası ise tapu işlemleri, elektrik ve su aboneliği için zorunlu hale getirilmesi ile birçok konutun sigortalanmasının memnuniyet verici bir artış sağlandığı gözlenmektedir. Acentelerin en büyük sıkıntısı şuan için komisyon bedelleridir. Şirketler tarafından yüzde 5 düzeylerine dek indirilen komisyon bedelleri acentelerimizi oldukça zor durumda bırakıyor. Türkiye´de bilhassa taşrada faaliyet gösteren acentelerin bu bedellerde var olmaları çok mümkün değil? dedi.

","sans-serif"´> 

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36