Gazi ve Muhtarlar Çanakkale’yi Gezdi

Gazi ve Muhtarlar Çanakkale’yi Gezdi

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale gezisine katılan gazi ve muhtarlar, Kurtuluş Savaşının izlerini taşıyan tarihi yerleri ve şehitlikleri gezdiler.

Çanakkale’ye yapılan gezi öncesi, muhtar ve gazileri uğurlamaya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Gazi ve şehitlerimiz vatanın varlığının ve bağımsızlığının milli birer sembolüdür. Önceki senelerde şehit yakınlarını Çanakkale’ye uğurlamıştık. Şimdide gazi ve muhtarlarımızı Çanakkale’ye yolcu ediyoruz” dedi.

Başkan Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak ailelerimizin ulaşımlarını,  gezi organizasyonlarını, rehber ihtiyaçlarını ve kumanyalarını biz karşılıyoruz” diyerek gezinin sağlık ve esenlik içerisinde geçmesi temennisinde bulunarak geziye katılanlara hayırlı yolculuklar diledi.

Rehber eşliğinde yapılan gezide gazi ve muhtarlara; Kilitbahir, Namazgah Tabyası, Şahindere Hastane Şehitliği, Zığındere Sargıyeri, Kaymakam Hasanbey Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Yahya Çavuş Şehitliği,Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 57.Alay Şehitliği, Arı Burnu Yarları, Conk Bayırı ve Kocadere Hastane Şehitliği sırasıyla gezdirildi.

İnegöl Belediyesi tarafından yapılan geziye davet edilen 40 gaziden 26’sı ve 124 muhtardan 60’ı geziye katılım gösterdi.

MUHTAR VE GAZİLER MEMNUN

Gezi sorası katılımcılar, böyle bir gezi düzenlediği için Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve gezi boyunca yakından ilgilenen belediye yetkililerine teşekkür ettiler. 13 Ekim 2012 tarihinde yapılan gezi, akşam saatlerinde son bularak İnegöl’e dönüş yapıldı.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00