www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Gazilere özür yemeği

Gazilere özür yemeği

Geç başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde 2 saat süresinde ayakta bekletilen İnegöllü Muharip gazilere yönelik düzenlenen yemek organizasyonunda özür dilendi.

Pazartesi günü İnegöl Kaymakamlığına da vekâlet eden Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu´nun Yenişehir´deki törene katılıp, ardından İnegöl´e gelerek buradaki törene katılacağı bilgisi İnegöl Muharip Gaziler Derneğine bildirilmemesi üzerine gaziler, 2 saat tören alanında beklemişti.Uzun süre bekletilen Gazilere yönelik dün yemek organizasyonu düzenlendi.

 

İnegöl Kaymakamlığına vekalet eden Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu tarafından Orhan Köftecisi´nde düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Alper Taban, Muharip Gazi Dernekleri Bursa Şube Başkanı Muzaffer Uyar, İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen ile gaziler katıldı.

 

BAŞIMIZIN TACISINIZ

Yemeğin ardından konuşan Kaymakam Vekili Suat Seyitoğlu, ?30 Ağustos zafer bayramımızı kutladık. Kaymakam vekili olarak iki ilçeye bakıyorum. İki farklı saatle, iki ilçede programlara katıldık. Programın biraz eksik duyurulması neticesinde gazilerimiz biraz beklemek zorunda kaldılar. Bu düzenlemeyi arkadaşlarımız daha düzgün yapabilirlerdi. Gazilerimizi, şehitlerimizi unutmamamız gerektiğine inanıyoruz. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz, gazilerimize sağlıklar diliyoruz. İstemeyerek de olsa gazilerimizi, bekleme noktasında biraz beklediklerini görünce çok üzüldük. İnşallah bu gün gazilerimizin hem gönlünü almak, hem de yapılan eksikliği tamamlamak adına buradayız. Sizler bizim başımızın tacısınız. Sizler bizim en yüce değerlerimizi. Sizlere sahip çıkmamız bizim için birinci görevdir? dedi.

 

ZERRELERİNE ZARAR GELSİN İSTEMEYİZ

Belediye Başkanı Alper Taban da, ?Kimse böyle bir aksaklığın yaşanmasını arzu etmez. Gazilerimizin, onların ailelerinin, evlatlarının ve hiçbir ferdimizin zerresine zarar gelmesini istemeyiz. Bizler kamu idarecileriyiz. Şehrimizde her zaman huzur hâkim olsun, insanlar mutlu ve huzurlu şekilde hayatlarını idame ettirsinler isteriz. Öyle ya da böyle bir eksiklik yaşanmış ve gazilerimiz bir miktar beklemek zorunda kalmışlar. Yine Sayın Kaymakamımızın duyarlı davranışıyla bugün yine bir araya geldik. Bu niyette insanlar değiliz. Asla onların zerresine zarar gelsin istemeyiz, her zaman sağlıklı ve mutlu olmalarını isteriz. Böyle bir aksaklıktan dolayı kusurumuza bakmasınlar. Her zaman olduğu gibi bir ve beraber olacağız. Onların sorun ve problemleri bizlerin sorun ve problemleridir. Tüm gazilerimizi saygıyla selamlıyorum, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum? şeklinde konuştu.

DARGINLIĞIMIZ YOKTUR

Muharip Gazi Dernekleri Bursa Şube Başkanı Muzaffer Uyar ise, ?Ufak bir iletişim hatasından gazilerimiz basınımızda habere konu olmuşlar. Kaymakamımızın şehit ve gazilere karşı ne kadar hassas bir yönetici olduğunu, Belediye başkanımızda aynen öyle olduğunu biliyoruz. Bizim devletimize herhangi bir kırgınlığımız, dargınlığımız yoktur? diye konuştu.

İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen, ?Biz hiçbir zaman kimseye kırgın değiliz. Tören günü arkadaşlarımız kahvaltı dahi yapmadan tören alanına geldiler. Programın 9´da olduğunu bildiğimiz için geldik. Bir öğrendik ki program ileri saate alınmış. Bende arkadaşlarımdan helallik aldım. Olay bu başka hiçbir şey yok? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yemeğe geçildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19