www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

GAZİNO SHOW´A TEPKİ

GAZİNO SHOW´A TEPKİ

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bursa Büyükşehir Belediyesi´nce düzenlenecek olan Gazino Show programına tepki gösterildi.

 

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 55. Bursa Festivali programı kapsamında gerçekleştirilecek olan ?Gazino Show?a tepki gösterdi.

YAŞANANLARA DUYARSIZLAŞTIRILIYORUZ

AGD İnegöl Şubesi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı basın bildirisinde; ?Ülkemiz bir ateşin içine çekilmeye çalışırken maalesef boş ve anlamsız gündemlerle oyalanıyoruz. Hayallerle kendimizi avuturken bir gün kafamızı taşlara vurduğumuzda iş işten geçecektir. Her gün gelen şehit haberlerine artık alıştırıldık. Maalesef şehit sayısı belli bir sayının üstüne çıkmayınca gündem bile olmuyor. Gazeteler artık şehit haberlerine iç sayfalarda yer vermeye başladı. Kilis şehrimize her gün bombalar düşerken, her gün şehit haberleri gelirken Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bazı yerel dernekler kendi festivallerini kutlamaya hazırlanıyor. Anadolu Gençlik Derneği olarak bu duyarsızlığa tepkimizi ifade ediyoruz. Hz. Peygamberin şu Hadis-i Şerifi bize bu konuda nasıl davranmamız gerektiğini göstermektedir. ?Mü´minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.´ Çanakkale´yi geçilmez, Maraş´ı kahraman, Urfa´yı şanlı yapan millet olarak Hadis-i Şerifindeki bu manaya sahip çıkmamızdır. Son günlerde bu birlik ve beraberliğe, acıları sahiplenmeye daha çok ihtiyacımız varken, yaşananlara duyarsızlaştırılmamız ciddi bir tehlikenin habercisidir. Bu tepkisizlik bizi biz olmaktan çıkaracak ve Siyonizm´in oyuncağı haline getirecektir. Millet olarak tekrar Milli Görüş anlayışına sahip çıkarak terörün esas faillerine ve finansörlerine tepki ve tavrımızı koymalıyız.?

KABUL EDİLİR DEĞİL

?Mübarek üç aylarda, Osmangazi, Orhangazi, Emir Sultan gibi mücahitler şehri Bursa´nın ?Gazino Show´larla anılması ise kabul edilir değildir. Bursa´nın tarihi ve halkının hassasiyetlerini merkeze alarak Bursa Büyükşehir Belediyesinin ?55. Bursa Festival´ programını acilen değiştirmelidir. Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi olarak İnegöl´de bulunan hemşehri derneklerinin de ülkemizin ve İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu dikkate alarak festival program içeriklerini tekrar gözden geçirmelerini bir tebliğ vazifesi olarak belirtiyoruz? ifadelerine yer verildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02