www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GAZİPAŞA´DA DAYANIŞMA RUHU

GAZİPAŞA´DA DAYANIŞMA RUHU

Gazipaşa İlköğretim Okulu ile Özel Üçel Rehabilitasyon Merkezi´nin ortaklaşa düzenlediği ?Empati? projesinde,engelli ve engelsiz öğrenciler bir araya geldi.

Değerler eğitimi kapsamında düzenlenen ?Empati? projesi dün Gazipaşa İlköğretim Okulu´nda hayata geçirildi. Proje kapsamında gerçekleştirilen birlik ve beraberlik tablolarla sergi halinde yansıtılırken öğrencilerin beraber hazırladıkları eğlence gösterileri velilere ve öğretmenlere sahnelendi. Düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdiler.

DAYANIŞMA RUHU

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gazipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Yakışıklı, ?Bugün burada değerler eğitimi projesi kapsamında ?Empati´ konulu bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlikte Gazipaşa Ortaokulu öğrencileri ile Özel Üçel Rehabilitasyon Merkezi´nin ortak programı olacak. Bu devlet okulu ile özel bir eğitim merkezinin iş birliği yaparak bir şeyleri ortaya koyması adına güzel bir proje olduğunu düşünüyoruz. Programda bizim okulumuz öğrencileri ile özel eğitim öğrencileri arasında dayanışma ruhu, farkındalık, paylaşma gibi unsurlar öne çıkmaktadır. Bir arada olma sonucunda bu öğrenciler empati duygusunu en ince ayrıntısına kadar paylaştılar. Birlikte folklor oynayıp resim yaptılar, zaman geçirdiler. Herkes kendi adına en doğruyu görmeye çalıştı. Biz; engelleri öne çıkararak değil engellere rağmen neler yapılabileceğini ön plana çıkarmaya çalıştık. 2 kurum adına çok güzel bir etkinlik oldu. Bu konuda bize destek veren Özel Üçel Rehabilitasyon Merkezine, öğretmenlerine, okulumuz öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkan Yardımcımız Gülhan Şahin hanıma ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih beye de teşekkür ediyorum. Çalışmalara destek veren her türlü kişi ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.

Müdür Yakışıklı´nın konuşmaların ardından program; değerler eğitimi slaytı, Emre Akdemir´in şiir dinletisi, tohum otizm videosu, Ahmet Gültekin´in kara kalem çalışması, ?Farkında Mısınız´ oratoryosu, Berkay Gürler´in ?Hayat Bayram Olsa´ şarkı seslendirmesi, 5. sınıf öğrencilerinin skeci, Afranur Gündoğdu´nun ?Okula Dönüş´ şiirini seslendirmesi, ?Bana Biraz Güler Misiniz?´ adlı videonun gösterimi, 6. sınıf öğrencilerinin skeci, halk oyunları ve rap şarkı dinletisi ile son buldu.

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71