Gazipaşalı Öğrenciler Tarihi Yeniden Yaşadı

Gazipaşalı Öğrenciler Tarihi Yeniden Yaşadı

Gazipaşalı 45 öğrenci, okullarında düzenlenen yarışma kapsamında Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu anlatan ‘Rüyadan Devlete' adlı kitabı en kısa sürede okuyarak Osmanlı Devleti'nin tohumlarının atıldığı Bilecik, Söğüt ve İznik gezisine katıldı.

 

Gazipaşa İlköğretim Okulu’nun İnegöl Belediyesi’nin destekleriyle yürüttüğü  ‘Bizimle Kitap Okur musunuz?’ projesinin etkinlikleri devam ediyor. Belediye önünde Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin İnegöl halkıyla yaptığı kitap okuma etkinliğinin ardından, Belediye Başkanı Alinur Aktaş öğrencilere Rüyadan Devlete adlı kitabı hediye etmişti.  Rüyadan Devlete adlı kitabı okuma yarışmasıyla okul bünyesinde projeye devam ederken, yarışma sonucunda dereceye giren 45 öğrenci İnegöl Belediyesi’nin destekleriyle kitapta geçen olayların yaşandığı, Osmanlı Devletinin temellerinin atıldığı Söğüt-Bilecik-İznik gezisine gitmeye hak kazandılar.

Geziye Söğüt’te Ertuğrul Gazi’nin türbesi, Ertuğrulgazi Mescidi (Kuyulu Mescit), Ertuğrulgazi Müzesi, Dar’ul Eytam, Hamidiye İdadisi ve Hamidiye Camii’nin ziyareti ile başlandı. Ardından Bilecik’te Dursun Fakih ve Şeyh Edebali türbesi ziyaretiyle devam edildi. Son olarak Selçuklu Devleti’nin kurulduğu ve Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapan İznik’te, Ayasofya Camii, Yeşil Camii, Roma Tiyatrosu, Çiniciler Sokağı, Nilüfer Hatun İmareti (İznik Müzesi), Süleyman Paşa Medresesi gezildi. Bu gezide, Osmanlı’nın ilk şehidi olması nedeniyle tarihte önemli bir yere sahip olan İnegöl Hamzabey Köyü’nde bulunan Baykoca’nın türbesi de ziyaret edildi. Bir rüyayla muştusu gelen, Osmanlı Devleti’nin temellerinin atıldığı, büyük mücadelelere şahitlik etmiş kutlu toprakları gören öğrenciler, adeta tarihi yeniden yaşadılar.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00