www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GAZZE İÇİN YASTAYIZ

GAZZE İÇİN YASTAYIZ

Türkiye, İsrail'in katliam yaptığı Gazze'ye sessiz kalmadı. Katledilen Müslümanlar için 3 günlük milli yas ilan edildi. Ulusal yas dün başladı. İnegöl'de de bayraklar yarıya inerken, etkinlikler de iptal edildi.

Yıllardır Filistin üzerinde kara bulut gibi dolaşan İsrail’in önce bombardıman, ardından kara harekatı ile başlattığı katliamlar korkunç boyutlara ulaştı. Dünyanın sadece seyretmekle yetindiği bu katliam, Türkiye’yi de yasa boğdu. Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenen Türk milleti İsrail’e lanet kusarken, Filistin için sabahlara kadar dua nöbeti başlattı.

FİLİSTİN’LE DAYANIŞMAYI GÖSTERMEK AMACIYLA YAS İLAN EDİLDİ

İsrail’in bu tavrına Türkiye Cumhuriyeti Devleti de sessiz kalmadı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, önceki akşam yaptığı açıklamasında milli yas ilan edildiğini duyurdu. Gazze için Türkiye’de 3 günlük yas ilan ettiklerini belirten Arınç, şunları söyledi: İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı bu acımasız ve toplu cezalandırmanın ulaştığı bu katliamı lanetliyoruz. Yarın sabah itibariyle; Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinde Filistin halkıyla dayanışmayı göstermek amacıyla yas ilan edilmesi kararı verildi” dedi.

Türkiye’nin İsrail’in saldırganlığı karşısında ilkeli bir tutum izlediğini, güçlünün değil haklının yanında yer aldığını kaydeden Arınç, “Ülkemiz Filistinli kardeşlerimize yardım elini uzatmak için derhal harekete geçmiştir” diye konuştu.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Öte yandan, milli yasla birlikte İnegöl’de de dün sabah itibariyle kurumların bayrakları yarıya indirildi. 3 gün boyunca bayraklar göndere çekilmeyecek.

LANETLİYORUZ, KINIYORUZ

Daha önce ramazan sokağı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Orhan Hakalmaz konserini iptal eden İnegöl Belediyesi, milli yasın ardından ramazan bayramı sonrası gerçekleştirilecek olan kültür sanat festivalini de iptal ettiğini duyurdu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuyla ilgili makamında bir açıklama yapıp, “İsrail’in hukuk tanımadan, dünyayı umursamadan ve en ufak endişe duymadan yürüttüğü bu soykırımı kabul etmemiz asla mümkün olmadığı gibi, şiddetle kınadığımızı çok değerli Başbakanımız, hükümet yetkililerimiz ve birçok sivil toplum kuruluşu ortaya koyduğu gibi bizlerde aynı şekilde asla ve asla kabul etmiyoruz, lanetliyoruz ve kınıyoruz. Tabi uzun zamandır küçücük bir kara parçasına tutunmuş olan Gazze’ye insanlık dışı bir ambargo uygulanmakta. En temel ihtiyaçlar dahi olmak üzere Gazze’ye hiçbir şeyin girişine ve çıkışına müsaade etmeyen ve bu bölgeyi dünyanın gözleri önünde açık hava hapishanesine çeviren ambargo şüphesiz Gazzelileri yok etmek için uygulanan bir yöntem. Tabi İsrail sürdürdüğü soykırımın bir parçası olarak Gazze’nin altyapısını imha etmekte, devlet dairelerini kullanamaz hale getirmekte, halkın ortak kullanımına açık olan alanları da tarumar etmekte. Dolayısıyla da halkın hayatta kalması, ayakta durması giderek zorlaşmakta. Tabi ki böyle bir ortam içerisinde de hükümetimiz çok duyarlı bir davranış gösterdi. Dün itibariyle bildiğiniz gibi 3 günlük yas ilan etti. Ve tabi ki oradaki acıları paylaşıyoruz. Oradaki kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Bu noktada onlara el atılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

TÜM ETKİNLİKLER İPTAL

İnegöl Belediyesi olarak Encümen Üyeleri ile alınan kararları da açıklayan Alinur Aktaş, “Başkan Yardımcılarımızla ve Kültür Komisyonu Üyelerimizle yaptığımız istişare neticesinde bir dizi kararlar aldık. Onları paylaşmak istiyorum. Öncelikle 15-22 Ağustos tarihleri arasında yapmayı planladığımız Kültür Sanat Festivalinin tümünü iptal ettik. Bu sene İnegöl Belediyesi olarak Uluslararası Kültür Sanat Festivallerini uygulamayacağımız özellikle ifade etmek istiyorum. Belki buradan ileri bir tarihte uygulanacağı gibi bir algı olabilir. Takdir edersiniz ki hemen akabinde Eylül ayında okullar ve sonrasında kış süreci gelmekte. Dolayısıyla 15-22 Ağustos tarihleri arasında yapmayı düşündüğümüz Kültür Sanat Festivalinin tüm programlarını iptal ettiğimizi, bununla alakalı yurtdışı ekipleriyle, yine yurt içinde yaptığımız çalışmayla alakalı kültür ve hemşeri derneklerimizle bugünden itibaren irtibata geçtiğimizi dolaysıyla bu organizasyonu yapmayacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19