GEBE KURBANLIKLARA DİKKAT!

GEBE KURBANLIKLARA DİKKAT!

Kurban pazarında satışa sunulan 968 dişi büyükbaş hayvanda yapılan kontrollerde 53´ünün gebe olduğu anlaşıldı.

 

Her yıl ülkemizin çeşitli yerlerinden ilçemize getirilerek kurbanlık olarak hayvan pazarında satışa sunulan hayvanların bazılarının gebe olduğu anlaşıldı. İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimliğince yapılan büyükbaş hayvanların gebelik muayenesinde 53 hayvanın gebe olduğu tespit edildi.

 

53 BÜYÜKBAŞ GEBE ÇIKTI

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Vekili Turgay Yel; ?İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimliği tarafından Kurban Bayramı öncesinde Mesudiye Mahallesi´nde bulunan hayvan pazarında satışa sunulan kurbanlık hayvanlardan 968 adet dişi büyükbaş hayvana gebelik muayenesi yapılmıştır. Yapılan muayene sonucu 53 adet büyükbaş hayvanda gebelik tespit edilmiştir? dedi.

 

?KÜPE NUMARALARINI KONTROL EDİN!?

Hayvan pazarından kurban alacak vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunan Yel; ?Gebe olan hayvanların kulak küpe numaraları hem ahırlara hem de hayvan pazarı girişine asılmıştır. Ayrıca pazarda görevli olan Zabıta ekiplerimizde de bu listeler mevcuttur. Vatandaşlarımızdan ricamız aldıkları hayvanın kulak küpe numarasına bakarak listelerden hayvanlarının küpe numaralarını kontrol etmeleridir? şeklinde konuştu.

 

GEBELİK ŞÜPHESİNDE BELEDİYE VETERİNE BAŞVURUN

İlçe halkına bir hatırlatma da bulunan Yel, gebe olmasından şüphelenilen hayvanların İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimliğine müracaat edilerek muayene yaptırılabileceğini söyleyerek; hayvan pazarında veteriner hekim, Zabıta ve görevli personelden oluşan ekibin Arife günü dâhil olmak üzere bayrama kadar hayvan pazarında olacağını belirtti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

neliktir. Biz bir binanın tuğlaları gibi birliğimizi sımsıkı korumalıyız. Her şeye rağmen sağduyulu olmalı, sükûnet ve itidalimizi korumalıyız. Haberlere, konuşmalarımıza ve özellikle sosyal medya paylaşımlarımıza dikkat etmeliyiz.Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak, tüm şehitlerimize ve süreç içerisinde yaşanan sivil kayıplara tekrardan Allah´tan rahmet dilerken, bu coğrafyanın tüm insanlarını merhamete, kardeşliğe ve aklıselim ile hareket etmeye davet ediyoruz. Bu ülkenin ve bölge ülkelerinin tek çıkış yolu, kim ne derse desin İslam Adaleti, İslam kardeşliği ve İslam Birliği´dir.Dualarımız ve temennilerimiz sözlerimizin kalplerde yer bulmasına dairdir? ifadelerine yer verildi.

 

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22