www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Geçiş süreci yaşanıyor

Geçiş süreci yaşanıyor

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, dövizdeki artış nedeniyle piyasada yaşanan karmaşanın kısa bir geçiş süreci olduğunu belirterek, tekrar normale döneceğini iddia etti.

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, mobilya üretiminde kullanılan hammadde tedarikçilerinin, Dolar ve Euro´nun hızlı bir şekilde yükselmesinin ardından nakit para harici satış gerçekleştirmeyeceği iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

KISA BİR GEÇİŞ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ?Özellikle yurt dışı bazlı tedarik getiren fabrikalarımız kısa süreliğine bir panik yaşamış olabilirler. Fakat Merkez Bankası, hükümetin idareleri ile dolar kontrol altına alındı. Bizim satışlarımız Türkiye´de evrakla oluyor, nakit satışlar çok az. 8-10-12 ay vadeli satışlarımız oluyor. 1-2 kere nakit alım yapan esnaflarımız olur ama uzun vade de buna dayanmak zordur. Bu kısa bir geçiş diye düşünüyorum. Tekrar normale döneceğini tahmin ediyorum. Onlarda ürettikleri ürünü bu sefer satamazlar. Alıcı olmayınca istediğin kadar nakit sat? dedi.

 

KDV İNDİRİMİ BEKLENİYOR

?Tüketicide şuanda KDV indirimini beklediği için mobilya satışlarında bir daralma olduğunu görmekteyiz? diyerek konuşmalarını sürdüren Ayhan, ?Bir beklenti var. Bir söylenti çıktı KDV indirimi ile ilgili, tüketicide bunu bekliyor. Bu KDV indirimide Ramazan ayı içerisinde olursa, Ramazan ayından sonra düğün sezonu hızlı bir şekilde başlayacak. Mobilya üreticileri rahat bir nefes alır diye düşünüyorum. Seçimlere kadar her türlü, her şeye hazırlıklı olacağı, dişimizi sıkacağız esnaf olarak. Çünkü, bu oynanan oyunlara gelmememiz gerekiyor. Seçimler demokratik bir şekilde yapılacaktır. Hak eden, kim kazanırsa o hükümeti kuracaktır, cumhurbaşkanı olacaktır. Bizde kazanan grubun, partinin,Cumhurbaşkanının yönetiminde olan bireyler olacağız. Seçimlerimiz hayırlı ve uğurlu olsun? şeklinde konuştu.

 

PABUÇ BIRAKMAMAK GEREKİYOR

?Türkiye´nin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Ayhan, ?Yaşım itibari ile 80 darbesini, devalüasyonları, koalisyonları gördüm. Birçok etkinlik ekonomik sıkıntılar gördüm. Fakat 15 Temmuz darbe girişimi gibi hiçbir şey görmemiştim. Bir grubun egosuydu o. Onların kalkışmasını gördük. İç ve dış güçler o günden beri Türkiye Cumhuriyeti ile uğraşıyor. Bunlara pabuç bırakmamak gerekir diye düşünüyorum. Üreticilerimizin de sabırlı olması gerektiğini düşünüyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00