GEÇTE OLSAK BAŞARDIK

GEÇTE OLSAK BAŞARDIK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a gerçekleştirdikleri ziyarette konuşan S.S. 286 Nolu İnegöl Mobilya Taşıyıcıları Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Yakup Yarış, oluşumlarının İnegöl’de geç kalınan bir proje olsa da sonunda başardıklarını sö

S.S. 286 Nolu İnegöl Mobilya Taşıyıcıları Motorlu Taşıtlar Kooperatifinin kurucu yönetimi, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Kooperatif Başkanı Yakup Yarış’ın yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Aktaş’a kooperatifin amaçlarını anlattı.

GEÇTE OLSA BAŞARDIK

Ziyarette konuşan Kooperatif Başkanı Yakup Yarış, 12 nakliyat firmasının bir araya gelmesi ile S.S. 286 No’lu Mobilya Taşıyıcıları Kooperatifini kurduklarını ve Kooperatif olarak Alinur Aktaş’a ziyarete geldiklerini belirterek; “Mobilya taşımacılığı yapan nakliyatçıları tek çatı altında topladık. Geçte olsa bugün bunu başardık. Sanayide 22-23 yazıhanemiz var. Kooperatif olarak 12 yazıhanemiz bizimle birlikte. Kooperatif kurucu arkadaşlarımızla bu yazıhane sayısının 17-18’lere çıkacağı inancını taşıyoruz. Mobilya Başkenti İnegöl’de nakliyatçılar olarak geç kaldığımızın farkındayız. Bu sorunu kooperatif olarak çözeceğimize inanıyoruz. Onun için kooperatifimizi kurduk. Sektörümüzdeki arkadaşlarımızla beraber bizim eksiklerimizi, mobilyacıların taleplerini karşılayacağız” dedi.

FİLODA 120 ARAÇ VAR

Mobilya sektörünün göstermiş olduğu başarıyı nakliyatçılar olarak yakalamaya çalışacaklarını da dile getiren Yarış, “Kooperatifimizi 7 kişiden oluşan yönetim kurulu ile kurduk. Üye kayıtlarına başlayacağız. Şuanda 12 tane yazıhaneci arkadaşla beraber 120 civarında aracımız var. Tüm arkadaşlarımızı bu yapıya davet ediyorum” diye konuştu.

“NAKLİYE MOBİLYAMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR AVANTAJ”

Başkan Alinur Aktaş ise konuşmasına kısa bir süre önce faaliyete geçen 286 nolu İnegöl mobilya taşıyıcılar motorlu taşıyıcılar kooperatifinin İnegöl’e hayırlı olmasını temenni ederek başladı. Oluşumun güzel bir yapılanma olduğunu ve böyle güzel bir oluşumdan dolayı mutlu olduğunu dile getiren başkan Aktaş, şöyle devam etti: “Belki bugün daha ham bir fikir, ama zaman içerisinde güzel bir birliktelik sağlanırsa, alt yapısı iyi hazırlanırsa İnegöl’ün mobilya ile alakalı gelişiminin lojistikle alakalıda ön plana çıkacağını düşünüyorum. İnegöl mobilyasının avantajlarından bir tanesi de istediğimiz parçayı veya takımı, istediğimiz noktalara birkaç gün sonrasında ulaştırması. Mobilyada nakliye bizim için önemli bir avantaj.”

CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK

Mobilyada yıllarca bölünmeler yaşandığını, bu bölünmeler neticesinde firmaların güçlerinin küçüldüğünü, makine ekipmanları ve sermayelerin bölündüğünü ifade eden Aktaş; “Belki de bu kadar çok nakliye firmasının bir kooperatif çatısı altında toplanması daha güçlü bir yapı oluşturma gibi bir sonuç doğurdu. Bununla alakalı belirli şartların oluşturulması, standardizasyonun sağlanması, bir fiyat birlikteliğinin sağlanması sonucunda böyle güçlü bir yapının ortaya çıkmasının, 5-10-15 araçlık kurumlardan ziyade daha güçlü bir filonun ortaya çıkması zaman içerisinde İnegöl’ün mobilyasına da, sanayisine de ciddi katkı sağlayacağı düşüncesindeyim” dedi.

İNEGÖL’DE BU TARZ BİRLİKTELİKLERİN GÜZEL ÖRNEKLERİ VAR

“Konuşularak zaman içerisinde karşılaşılacak olaylarla kooperatif gelişiminin daha çabuk sürede tamamlanacağını düşünüyorum” diyen Aktaş, “Şahsım ve belediye olarak bu çalışmaya yapabileceğimiz bir destek varsa, her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnegöl bu manada güzel örneklere imza attı. İnulaş’la, galericiler sitesiyle, her ne kadar bir miktar sıkıntıları olsa da taksiciler kooperatifi marifetiyle önemli çalışmalara imza atıldı. Önceden İnegöl’de şehir içi taşımacılık işini 6 ayrı firma yaparken, bugün tek firma yapıyor. Şimdi kuruşuna kadar her şey denetleniyor, herkes gelinen noktadan çok memnun. Belediye de, bu işi yapanlar da bu işte karlı. Temennim odur ki zaman içerisinde diğer başarılı örneklerde olduğu gibi bir yapının, İnegöl’deki mobilya lojistik konusunda da oluşturulması. İnegöl’de zaten mevcutta kamyoncular kooperatifimiz var. Fakat mobilya taşıyıcıları kooperatifini özellikle ben isim itibariyle de önemsiyorum. Mobilya bizim ana unsurlarımızdan bir tanesi” açıklamalarında bulundu.

Aktaş, ne olursa olsun taşırız mantığından ziyade sadece mobilya ve mobilya yan sanayi ile alakalı taşımacılık yapılmasının güzel sonuçlar doğuracağını düşündüğünü de belirterek kooperatifin hayırlı olmasını diledi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07