www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Geldikleri gibi giderler

Geldikleri gibi giderler

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, İnegöl’ün kurtuluşunun 101. Yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi. 

“O gün;

Gelecek ve geçmiş yüz yüze geldi, 

Bağımsızlık ve tutsaklık yüz yüze geldi, 

İnanç ve imkansızlık yüz yüze geldi,

Millet ve toprak yüz yüze geldi,

Adanmışlık ve vatan sevgisi yüz yüze geldi,

Bugün;

Zaferin kendisi, Cumhuriyetimizin yeni bir yüzyılına geldi,

Zaferin yüzü, geleceğimizin aydınlık yüzü oldu.

Kurtuluş Savaşı’nda büyük fedakarlıklara ve kahramanlıklara imza atan İnegöl’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve sevinci içindeyiz.  İnegöl; Anadolu’ya geçiş güzergâhı üzerinde bulunmasından dolayı özellikle, milli mücadele döneminde önemli olaylara şahitlik etmiştir. 22 Haziran 1920’de Anadolu içlerine doğru harekete geçen Yunan ordusunun 8 Temmuz da 1920’de Bursa’yı işgal etmesiyle İnegöl, Yunan tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. İlk kez 15 Temmuz günü saldırıya uğrayan İnegöl, bu tarihten sonra Yunan birlikleri tarafından sıkça işgale uğramış ve bu işgaller 6 Eylül 1922 tarihine kadar devam etmiştir. Yunan birlikleri her taarruz ve geri çekilişlerinde, özellikle de I. ve II. İnönü Muharebeleri sırasında İnegöl’de büyük tahribatta bulunmuştur. Bu tahribattan İnegöl ovasında bulunan hemen hemen tüm köyler etkilenmiştir. Dolayısıyla işgal yıllarında şehrimiz, harabeye dönmüştür.  6 Eylül 1922 de büyük bir kahramanlık göstererek, üç kez düşman askerleri tarafından işgal edilen İnegöl, işgal güçlerinin yoğun bir savaş ve direncinden sonra, İnegöl halkı, Halhalca ve şehitler köyü bölgesinde kahramanca savaşmış esareti asla ve asla kabul etmemiştir. İnegöl halkı kurtuluş savaşında gösterdiği çaba ile iz bırakmış; ulusal bağımsızlık savaşımıza eşi benzeri olmayan katkılar sunmuştur. Tek yürek olmuş bu aziz millete, hiç kimsenin pranga vuramayacağının en güçlü ispatıdır. Ecdadımızdan devraldığımız bağımsızlık ruhunun aynı inanç ve şuurla geleceğe taşınmasıdır. İnegöl’de doğmuş, yaşayan, çalışan, okuyan, bu şehrin ferdi olan herkese düşen sorumluluk, şehrimizi her alanda daha da geliştirmek, ticaretten sanayiye, eğitimden spora, İnegöl’ümüzü daha yükseğe taşımak olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

 

Savaş zamanlarında zor ve olumsuz koşullara rağmen vatan sevdalılarını örgütleyen ve vatanı uğruna canlarını gözlerini kırpmadan veren şehitlerimize her zaman sahip çıkmalıyız, unutmamalıyız, unutturmamalıyız.

 

Bu anlamlı günde, kutsal yurdumuzun topraklarında bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak, ulusumuzu çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturan ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kahraman şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyorum.”

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19