Geleceğin Mucitleri Bilim Fuarında

Geleceğin Mucitleri Bilim Fuarında

Özel İnegöl Okyanus Ortaokul öğrencileri 6. Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliğine katıldılar. Öğrenciler,bilim severlerin proje sergilerine, mesleki yönlendirme-atölye stantlarına ziyaretçi oldular.

Radyo yapımından, model uçak yapımına, robotik çalışmalara kadar 75 ayrı atölye çadırını ziyaret ederek, bilimi yaparak yaşayarak öğrenme şansı elde ettiler.Bilim gösterileri ve bilimsel birçok aktiviteye katıldılar.

THY gibi dünya markasının isim sponsorluğunda, Büyükşehir Belediyesi, BEBKA, TÜRKSATBursa Teknik Üniversitesi, HAVELSANROKETSAN, TAI TUSAŞ, LİMAK Enerji, Akınsoft ve daha birçok marka kurum ve kuruluşun destek verdiği bir şenlik havasına ulaşan Bursa Bilim Şenliği, TÜYAP Fuar Alanı´ndaydı.Türk Hava Yolları 6. Bursa Bilim Şenliği´nin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep AltepeAK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, BEBKA Genel Sekreteri ve Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih KadiroğluUludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay ve İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya´nın katıldığı törenle yapıldı. Şenliğin açılışında Akınsoft firmasına ait robotlar sahne alarak dans etti.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54