www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GELİR TESTİ TARİHİ UZATILDI

GELİR TESTİ TARİHİ UZATILDI

İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, son günü 31 Ocak olarak duyurulan gelir testi yaptırma zorunluluğunun uzatıldığını duyurdu.

Bütün yeşil kartlılar ve sigortalıların dahi panik yapıp gelir testine koştukları şu günlerde, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakıflarında yaşanan yoğunluğu azaltacak müjde Kaymakam Aziz İnci’den geldi.

Son başvuru tarihi 31 Ocak 2012 olarak duyurulan ‘Genel Sağlık Sigortası Gelir Testi’ni yaptırmak isteyen vatandaşların neden olduğu yığılmaların ve uzun kuyrukların; yapılan kurum içi düzenleme ve son başvuru tarihinin uzatılması ile azalması bekleniyor.

Son Müracaat Tarihi 31 Ocak 2012 Değil

Kaymakam Aziz İnci, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; 1 Ocak 2012 tarihi itibari ile her hangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 5510 sayılı kanunun 60/g bendi kapsamında re’sen tescil edildiklerini belirterek; “Bu kapsamdaki vatandaşlara kurum tarafından gelir testi yaptırmaları için ‘Gelir testine müracaat bildirim’ belgeleri adreslerine gönderilmiştir. Gelir testine müracaat bildirim belgesi tebliğ edilenler, tebliğ tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde ikametlerinin bulunduğu vakıflara başvuracaklardır. Ancak bu yazının alınmasını beklemeksizin de, doğrudan gelir testi için ikametlerin bulunduğu vakıflara başvurabilirler. Dolayısıyla, 31 Ocak 2012 tarihi, son müracaat tarihi olarak değerlendirilmeyecektir” dedi.

25 Günde Toplam bin 180 Başvuru Yapıldı

Öte yandan, gelir testi işlemlerinin yapıldığı İnegöl Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfında 1 Ocak 2012 tarihinden bu yana toplam bin 180 civarında müracaat olduğu, bunların 300’ünün sonuçlarının neticelendiği ve SGK’ya bildirildiği öğrenildi. Kalan müracaatların da en kısa sürede tamamlanacağı kaydedilirken, yıl içerisinde yeşil kartlıların tamamının işlemlerinin gerçekleştirileceği belirtildi.

Sadece Yeşil Kartlılar Başvurmayacak

Gelir testi kapsamında sadece yeşil kartı olanların değil, yeşil kartı olmayan ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşların da işlem yaptırmak zorunda oldukları vurgulandı.

Kuyruk Çilesi Sona Erdi

Ayrıca, gelir testi başvurularından kaynaklanan yoğunluk çözüme kavuştu. Kaymakam Aziz İnci tarafından kurulacağı açıklanan ‘Sıramatik’ Pazartesi günü kurulurken, gelir testi işlemleri için de daha önce mahkeme salonu olan boş bir oda düzenlenerek işlemlerin daha düzenli ve rahat yapılması sağlandı. Ancak sıra almak isteyen vatandaşların sabah erken saatte gelip sıra almaları, gün içerisinde yoğunluk nedeni ile sıra verilmediği ve sadece işlem yapıldığı açıklandı.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19