www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GEMi KARADAN YüRüTüLECEK

GEMi KARADAN YüRüTüLECEK

Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği tarafından İstanbul´un Fetih günü nedeni ile çeşitli programlar düzenlenecek. İnegöl´de geleneksel hale getirilen karadan gemi yürütme, fetih gününde tekrar gerçekleştirilecek

İnegöl´de TIR ve kamyon dorsesi üzerine üretim yapan bir firma, Fatih Sultan Mehmet´in İstanbul´u fethi sırasında karadan yürüttüğü gemilerin minyatürünü 2 sene önce bir ay içersinde yapmıştı.

2017 ve 2018 yılında da yapılan gemi Ensar Vakfı ve  Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği üyeleri tarafından Atatürk Bulvarı üzerinden yürütülmüştü.

Yapılan etkinlik sadece İnegöl´de değil, ulusal basında da yer almış ve konu ile ilgili sosyal medya üzerinden vatandaşlar yorumlarda bulunarak, etkinliğin renkli olduğunu ifade etmişti.

Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği tarafından yapılacak olan program ile bu yıl da gemi karadan yürütülecek. Konu ile ilgili dernek yöneticilerinden edinilen bilgilere göre; 10 metre uzunluğunda, 2.5 metre yüksekliğinde ve 6 ton ağırlığındaki minyatür gemi yine Atatürk Bulvarı üzerinden Heykel mevkiine seyir edilecek.

Dernek yöneticileri, yapılan bu etkinliğin geleneksel hale geldiğini ve önümüzdeki yıllarda da gemiyi karadan yürütme etkinliğinin devam edeceğini ifade etti.

Haber ve Fotoğraf: M.Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25