www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Genç Çiftçiler Mandalarına Kavuştu

Genç Çiftçiler Mandalarına Kavuştu

İnegöl´de genç çiftçi projesi kapsamında 19 yaşındaki Yeşim Yorga, hibe edilen mandalarına kavuştu. 5 adet Mandaya sahip olan genç çiftçi, , sayılarını artırmak için elinden geleni yapacağını söyledi. İnegöl´de 2 genç çiftçiye toplam 10 adet Manda teslim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne büyükbaş hayvan için Genç Çiftçi projesi kapsamında başvuruda bulunan 19 yaşındaki Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1. Sınıf öğrenci Yeşim Yorga´ya 5 adet Manda desteğinde bulunuldu. Kamyonetle getirilen mandalar, genç kızın evinin bahçesindeki ahıra bırakıldı.

Mandaları teslim eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, ?Kırsaldaki genç çiftçileri desteklemek amacıyla 2018 yılında müracaat eden Yeşim Yorga kardeşimize manda desteklemesi çıkmış bulunmakta. Bu kapsamda mandalarımız yurt içinden temin edilmiş ve İnegöl´e getirildi. Şimdi Yeşim kardeşimize teslim edeceğiz. 4 tane dişi 1 tane erkek olmak üzere toplamda 5 manda teslim edeceğiz. İnşallah hayırlara vesile olur. Genç çiftçiyi destekleme kapsamında toplamda 33 projeye destek verdik. Manda projesinde 2 kardeşimize çıktı. Bunlardan birisi burada bulunan Yeşim kardeşimiz, diğeri de Maden köyümüzde bir arkadaşımız. Diğer projeler 7 tane büyükbaş, 3 tane küçükbaş, 3 tane arıcılık var, seracılık ve mantar yetiştiriciliği projelerimiz var. Toplamda bu yıl içinde 33 proje dağıtacağız. 3 yıl boyunca ilk yıl 33, geçtiğimiz yıl 24 ve toplamda 90 adet genç çiftçi projelerinden İnegöl yararlanmış olacak. Bu programın son yılı, bir sonraki yıl bakanlığımız devam ettirir ettirmez bilemiyoruz ama bu yıl itibari ile son buluyor? dedi.

HEYEVANLANDIM

Mandalarına kavuşan genç girişimci Yeşim Yorga ise, ?Başvurum babamın isteği ile oldu açıkçası ama bende istedim, hayvanları seviyorum. Şuan çok heyecanlıyım, 2 ay daha bekliyordum, şimdi birden gelince heyecanlandım. Teşekkür ediyorum. Mandaları besleyeceğiz, büyütmeyi ve geliştirmeyi planlıyorum. Bakanlığımıza ilgili tüm makamlara teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Öte yandan genç çiftçi desteğinden yararlanan Maden mahallesinde ikamet eden 22 yaşındaki Süleyman Atıl´a da kurum yetkilileri tarafından 5 adet manda teslim edildi. YAVUZ YILMAZ

 

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25