www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Genç Çiftçilere Destek Sürüyor

Genç Çiftçilere Destek Sürüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın başlattığı Genç Çiftçi Projesi kapsamında desteklenme hakkı kazanan İnegöllü çiftçiye 5 adet manda desteğinde bulunuldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında İnegöl´den binin üzerinde girişimci başvuruda bulunmuştu. Bursa İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü´nde kurulan değerlendirme komisyonunca kabul edilen girişimcilerin projelerine destek verilmeye başlandı.

5 MANDA DESTEĞİ TESLİM EDİLDİ

Proje hakkında bilgi veren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, ?2017 yılı Genç Çiftçi Desteklemeleri müracaatları kapsamında yapılan değerlendirmelerde Turgutalp Mahallesi´nde ikamet eden çiftçilerimizden Duygu Gündüz manda desteklemesi almaya hak kazanmıştır. Genç çiftçi desteklemelerinde genç bayanlarımıza tanınan öncelikten faydalanarak Duygu Gündüz´e bugün 4 adet dişi ve 1 adet erkek manda teslim edilmiştir. Çiftçi bayanlarımızın aile bütçesine katkı sağlamasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen projeden faydalanan Duygu Gündüz, 5 adet manda desteğini almıştır. Uzun yıllardan beri manda yetiştiriciliği İnegöl´de ilk defa yapılacaktır. Bu projelerin devamını Bakanlığımız sağlayarak, girişimci bayan çiftçilerin sayısını artırmak ve ekonomiye katkısını sağlamak istiyor? dedi.

MANDA SÜTÜNÜN FAYDALARI

Genç Çiftçi Desteklemelerinden yararlanan Duygu Gündüz ise, ?Manda ırkının nesli tükenmeye başladığı için özellikle bu proje kapsamında başvuruda bulunduk. İnegöl´de eskiden manda yetiştiriciliği çoktu. Fakat günümüzde yok. Manda sabah ve akşam olmak üzere günde iki sefer süt sağımı yapılıyor. Günlük iki sefer olmak üzere 5 litre süt veriyor. Bu süt birçok hastalığa da iyi geliyor. İnternetten araştırma yaptığımda manda yetiştiriciliğinin yapıldığı bölgede kanser hastalığının daha az görüldüğü yazıyordu. Bu da beni bu proje yönlendirdi. Normal süt 1,25 lira iken, manda sütünün litresi perakende de 15 liraya çıkıyor, toptan satışlarda da 4,5-5 lira arasında değişiyor. Manda sütünden yapılmış kaymak ise, kilosu 60 liradan satılıyor? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00