www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

GENÇ ÇİFTÇİLERE HİBE YAĞDI

GENÇ ÇİFTÇİLERE HİBE YAĞDI

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, ?Genç Çiftçilere 30 bin TL Hibe Kredi´ projesinden, İnegölü 28 genç çiftçinin toplam 840 TL´lik hibe kredi alacağını açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ?Genç Çiftçilere 30 Bin TL Hibe Kredi? projesine yapılan başvurular sonuçlandı. İnegöl´den toplam 28 genç çiftçi hibe desteğinden faydalanacağı açıklandı. 28 genç çiftçinin 20´sinin bayan olduğu belirtildi.

28 KİŞİDEN 20´Sİ BAYAN

Konu ile ilgili dün makamında bazı açıklamalarda bulunan İlçe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, ?Bilindiği üzere bakanlığımızın bu yıl uygulamaya koyduğu genç çiftçi destekleme projesi vardı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ile birlikte Sani Konukoğlu´nda bir bilgilendirme toplantısı yapmıştık. Bu toplantıda 1000 kişilik bir katılım olmuştu. Yaklaşık 926 kişi İnegöl´den talepte bulundu. Bursa´daki değerlendirme komisyonu 28 kişi İnegöl´den destekleme almaya hak kazandı. 14´ü hayvancılık, 14´ü bitkisel üretim... Başvurularımız destekleme anlamında devam ediyor. Şartları taşıyanlar ile sözleşme imzalayacağız. 3 yıl devam edecek bir proje. Bursa genelinde 178 kişi hak kazanmış. İnegöl´e baktığımızda Bursa geneline göre hiç de yabana atılacak bir rakam değil. 30 bin TL ile çarptığımızda 900 bin TL´ye yakın bir rakam. Bu işlevsel bir proje. 28 kişiden 20´si bayan.  Bakanlığımız bayanlara da önem veriyor. Projenin özü genç istihdamı sağlamak? dedi.

?İNCE DÜŞÜNMÜŞLER?

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik´in kızı Dilek Çelik´in hibe kredi başvuru sonucunun olumlu olmasına rağmen, kendisinin yerine ihtiyaç sahiplerinin bu krediden yararlanmasını istemesine değinen Doğru, ?Kanuni anlamında faydalanabilir. Kendilerinin ince düşünceleri... Normal şartlarda diğer bayan çiftçilerimiz gibi kullanabilirdi. Değerlendirme komisyonu uygun görmüş. Şahsi düşüncesi. İnce düşünmüşler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bunun yerine sıralamaya göre yedeklerden bir kişi değerlendirilecek. İnegöl´ümüze hayırlı olsun. Müdürlük olarak desteklemelerimiz devam ediyor. Genç çiftçi desteklemelerimiz Cuma günü saat 15.00´de sözleşmeler imzalanacak. İnegöl´ümüze hayırlı olsun? şeklinde konuştu.

BU HİBEYİ KULLANMAYACAĞIMIZÎ SÖYLEDİM

Kızı Dilek Çelik´in hibe desteği başvurusunun olumlu sonuçlanmasının ardından bir takım odakların bu olayı farklı yere çekebileceklerini, bu nedenle böyle bir duruma mahal vermek istemediklerini belirten Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ?Bildiğiniz gibi genç çiftçi hibe programı vardı. Bu programdan kızım Dilek Çelik de ısrarla bu programdan yararlanmak istedi. Biz de Oda Başkanı olduğumuz için ben soğuk baktım. Israr etmesi sonucu amcası ile birlikte İlçe Tarım Müdürlüğüne gönderip kayıt ettirdim. 980 kişi müracaat etmiş. Nasılsa çıkmaz düşüncesi ile kayıt ettirdik. Seracılık ile ilgili projesi vardı. Fakat İnegöl´e çıkan 28 kişinden biri de benim kızım oldu. Bayramdan 4 gün önce çıkan kişiler açıklandı. Müdürümüz bu evrakları acilen halletmemiz gerekiyor dedi. Ben bu müracaatı geri çekeceğim. Bu hibeyi kullanmayacağımızı söyledim. Bu kadar insan geliyor listeye bakıyor, kendini göremiyor. Ben Ziraat Odası Başkanıyım. Başkanın kızı, torpil ayarlamış diye düşünür. Benim bugüne kadar böyle şeylerle hiç işim olmadı. Canımı sıkacak hiçbir şeye girmem. 30 bin TL değil; 230 bin TL olsun önemli değil. O sebepten bu hibeyi kullanmayacağız. Kızım da sağ olsun beni dinledi. Kızımdan sonra gelen kimse ona hayırlı olsun. Dilekçe vereceğiz. Hibeyi almaktan vazgeçeceğiz? diye konuştu.

İNŞALLAH DAHA ÇOK İHTİYACI OLAN BİRİ BU HİBEYİ ALIR

Son olarak konuşan Dilek Çelik ise, ?Birkaç yıldır seracılıkla ilgili araştırmalar yapıyordum. Yapmayı düşündüğüm işlerden biri de buydu. Devletin bu projesinden yararlanmak istedim. Babam ısrar etmeme rağmen kabul etmedi. Sonra şansımı denemek istediğimi söyleyince; nasılsa çıkmaz diyerek izin verdi. Çıktı, babam sevinmedi, ben çok sevindim. Sonra 1-2 gün sonra vazgeçirdi. Babamı kıramadım. Üzgünüm ama böyle bir babanın kızı olduğum için gururluyum. Hibesiz de projemizi gerçekleştirmeye çalışacağız. İnşallah daha çok ihtiyacı olan biri bu hibeyi alır? ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00