GENÇ ÇİFTÇİLERE ÖZEL DESTEK

GENÇ ÇİFTÇİLERE ÖZEL DESTEK

Genç çiftçilere verilecek 30 bin TL´lik hibe ve düşük faizli kredilere ilişin bilgilendirme semineri düzenlendi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası ortaklığında,Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapanİlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, ?Bakanlığımız son yıllarda kırsal alanlardaki çiftçilerin desteklenmesi için yoğun çaba sarf ediyor. 5 Nisan tarihi itibariyle genç çiftçilere yönelik çok olumlu bir tebliğ yayınlandı. Uzun zamandan beri beklenen bir tebliğ oldu. Gerek Türkiye nüfusu gerekse İnegöl´ü baz alırsak önemli bir bölümü genç nüfustan oluşuyor. İnegöl son yıllarda tarımda önemli bir büyüme kaydetti. Meyveciliğin yanında hayvancılık, yan sanayi sektörü de Bursa genelinde hatırı sayılır bir konuma geldi. Son yıllarda tarımda, hayvancılıkta işletme anlamında genç çiftçiler, müteşebbisler çok yoğun efor sarf ediyorlar. Tarımsal müdürlükler olarak eğitimler konusunda ortak çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda geçtiğimiz günlerde muhtelif köylerimizde kurslar tertip ettik. Bugünkü program kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin desteklenmelerine yönelik bir bilgilendirme toplantısıdır. İl Müdürlüğümüz uhdesinde faaliyet gösteren uzmanlarımız geldiler, önemli bilgilendirmelerde bulunacaklar. Bakanlığımız, hibe projesi anlamında tarımsal konularda güzel bir çalışma başlattı. Şartları taşıyanlar bu hibeden yararlanacaklardır? dedi.

 

30 BİN TL HİBE, 50 BİN TL DE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ İMKÂNI

Doğru, ?30 bin TL projesinde değerlendirmelerden geçerek projeden destek almaya hak kazanan çiftçilerimiz kapsama alınacaklardır. 30 bin TL hibe projesi, 50 bin TL de Ziraat Bankası´ndan düşük faizli kredi anlamında destekler olacaktır. Bu belli bir limit dâhilinde olacaktır, İnegöl´ün de bir limiti var. İnegöl ilçemiz Bursa´da daha güzel projeleri ele alacak. Yoğun katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Burada olmayan arkadaşlarımız da var. Katılan arkadaşlarımızın mahallelerinde bu konuyla ilgili bilgi yapmalarını istiyoruz. Bu konuda hep beraber yanınızda olacağız. Başvurularınızı bekliyoruz? şeklinde konuştu.

 

TALEBE GÖRE EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENİYOR

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, ?Kalabalık bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Seçim öncesi hükümetin vaat ettiği projelerden bir tanesi de buydu. Bugün bu projeyi İnegöl´de hayata geçiriyoruz. Bundan dolayı mutluyuz. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah İnegöl çiftçimize hayırlı olur. Kriterlere uymayan arkadaşlarımızın buna müracaat etmemelerini rica ediyoruz, aksi takdirde işleyişte yavaşlamaya sebep olacaktır. Kriterleri ilden gelen arkadaşlarımız sizlerle paylaşacaklardır. 1 ayda 20´ye yakın toplantı yaptık, eğitim projelerimiz oldu.Çok güzel, entegre şekilde çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mahkûm arkadaşlarımızı da tarımsal alanda eğitiyoruz. Bu tür çalışmalarımızı sürdürebilmemiz için sizlerden de bizlere talep gelmesi gerekmektedir. Toplantının İnegöl´deki çiftçimize ve üreticimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum? diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, proje ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak,müracaat için gerekli şartları çiftçi ve üreticilerle paylaştılar.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07