Genç İşçi Sorunu Yaşanıyor

Genç İşçi Sorunu Yaşanıyor

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, mobilya sanayinde genç işçi sayısının çok düşük seviyelere indiğini belirterek, gençlerin İnegöl mobilya sektörünün cazibesini fark etmeleri gerektiğini ifade etti.

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl mobilya sektöründe yaşanan genç işçi sorununu dile getirerek, algıyı kırarak sektöre giren gençlerin mobilya sektöründe başarılı pozisyonlara gelebileceklerini ifade etti.

ÜNİVERSİTELİLER MOBİLYAYI TERCİH EDİYOR

Konu ile ilgili konuşan Başkan Ayhan, ?Çıraklık eğitim meslek liselerinden olsun eskiye nazaran mobilya bölümlerimiz öğrenci olarak biraz kıpırtı yaşıyor. Okumayanların çıraklık eğitime gidip orada kalfalık, ustalık belgeleri alması zorunlu. İşyerlerinde çalışan çıraklarımızın da kanun gereği eğitimden geçip sanayiye giriş yapmaları gerekiyor. Bunun haricinde hiç okumadan sanayiye giren çırağımız eskiye nazaran çok az. Ancak meslek liselerinden ve çıraklık eğitimden yetişen, bu işi meslek olarak seçen öğrencilerimizden oluşuyor. Genç nesil sanayimizde işe sıfırdan başlıyormuş gibi tekrar ustaların eğitimiyle çırak ve kalfa düzeyinde işe başlıyorlar. Maalesef genç personel bulmak konusunda tüm sanayicilerimiz zorlanıyorlar. Bizim de her zaman tavsiyemiz şu; İnegöl´de bir değerli mesleğimiz, sanatımız var. Kendilerini burada işçi olarak düşünmesinler. Genç arkadaşlarımızın ileride bir işveren olacaklarını, kendilerinin de işyerlerinin olabileceğini düşünmeleri gerekiyor. Mesleğimizin önü açık, her zaman kendilerine ufak çaplı da olsa bir atölye kurabilirler veya çalıştıkları firmada iyi mevkilere gelebilirler, işin idarecisi olabilirler. Mesleğimizin cazipliğini arkadaşlarımız üniversiteyi bitirdikten sonra anlayabiliyorlar. Üniversiteyi bitiriyor fakat mobilyanın diğer mesleklere göre daha cazip olduğunu görüp alanı mobilya olmasa bile, üniversiteden sonra mobilya sanayine giriş yapıyorlar. Bizim tavsiyemiz gençlerimizin ellerindeki değerin kıymetini bilmeleri,  burada onlara ve onlardan sonra gelecek nesillere de her zaman iş kapısı olacağını unutmasınlar. Bu işi geliştirerek kendi firmalarını da kurabilirler? şeklinde konuştu.

 Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07