www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Genç Kariyer Zirvesi? Düzenlendi

?Genç Kariyer Zirvesi? Düzenlendi

İnegöl Genç MÜSİAD yönetimi ve Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanlığı işbirliğinde ?Genç Kariyer Zirvesi? düzenlendi. Fakülte öğrencilerine yönelik düzenlenen programda, deneyimler paylaşıldı.

Girişimci Çağıl Duman,  İhracat Uzmanı Erkan Atalayın, Kariyer Uzmanı Emrah Adaklı, Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Eyüp Atalay ve Metal Üretim ve Tasarım Uzmanı Rıdvan Sevim´in konuşmacı olduğu programa, MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel ve yönetim kurulu üyeleri, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ile öğrenciler katıldı.

MÜSİAD´da Bir Okuldur

Programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD İnegöl Başkanı Fatih Arıcı, ?Bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz. Bizler genciz. MÜSİAD´da böyle bir okuldur. Amacımız yarının işadamlarının yetişmesine katkı sağlamak. İkinci amacımız gençler ile sanayiciler arasında bağ oluşturmaktır.? Dedi.

Hedef Gençlik

MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel de, ?4 ana hedefimiz var; gençlerin yetişmesi, gençlerin sosyal faaliyetlerde yer almasını sağlamak, faydasız örgütlerde bulunmalarının önüne geçmek, üniversite gençleriyle bağ kurmak. Geleceğimiz gençlerde. Sanayicinin en büyük ihtiyaçlarından biri de yetişmiş kalifiye elemandır. Bunu da siz sağlayacaksınız. Bu programda öğrenci ve sanayiciyi bir araya getirdik. Sizlerin ticaret hayatına hazırlamak istiyoruz.? Dedi.

İletişimi Artırın

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ise, ?Bu tür etkinlikler de eğitimlerin ötesinde, sizlere kazanımlar elde ettiriyoruz. MÜSİAD´ın üstlendiği misyonu önemsiyorum. İşbirliğine açığız. Öğrencilere katkı sağlayacak herkesle işbirliğine açığız. Genç kariyer zirvesinde, tecrübelerin paylaşılmaları güzel. Bu program sizlere belli bir kazanım sağlayacaktır. Temennim bu tür etkinliklerin sürekli olması. Sizlere de tavsiyem iletişiminizi artırın.? Dedi.

Riskle Başarıyı Elde Etti

Deneyimlerinden bahseden Girişimci Çağıl Duman, ?Ofis mobilyaları firmasının sahibiyim. Yapmış olduğum projelerle 4 yıl içerisinde 3 şirket kurduk. İflas noktasına gelmiştik. Gençliğin vermiş olduğu cesaretle; herkes ceketini alsın çıksın, bu şirketi borç ile devralıyorum dedim. Tek başıma şirketi aldım. Kararlar aldım. Umut, inanç, risk, imkansız yoktur, düşünceleriyle yola çıktım. Şuan sıfır borçla hizmet veriyorum. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. 3 milyon borçtan, şuan önemli noktaya gelmiş bir şirketimiz var. Sizlere de bunları tavsiye ederim? dedi.

İhracat Uzmanı Eyüp Atalay  ise, ?Okulu bitirdikten sonra sizi hemen havada kapmıyorlar. Deneyim kazanmak ve çalışkan olmak gerekiyor. İlgi alanım mobilya olunca, o yola yöneldim. Ülke ve yurtdışına ürünler gönderiyoruz. Hedefe yönelin ve geri adım atmayın. Kendinizi geliştirin.? Diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36