www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Genç MÜSİAD´dan Örnek Çalışma

Genç MÜSİAD´dan Örnek Çalışma

Genç MÜSİAD İnegöl Şubesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gaziosmanpaşa İmim Hatip Ortaokulu´nda Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer´in isminin verildiği kütüphaneyi hayata geçirerek törenle hizmete sundu.

Dün düzenlenen açılış törenine Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Halil Malkaç, Genç MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mustafa Coşkun, Şehidimiz Hüseyin Gençer´in kardeşi Ali Gençer, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

 

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Açılış töreninde konuşan Genç MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mustafa Coşkun, ?Genç MÜSİAD olarak biz ilçe milli eğitimi ziyarete gittik. Sosyal sorumluluk projemiz var. Kendisine bir okulun kütüphanesini revize edeceğimizi söyledik, sağ olsun kendisi de Gaziosmanpaşa Ortaokulunu belirlediler, bizde okul müdürüyle irtibata geçerek kütüphanemizin ihtiyaçlarını belirledik. Beraber ortak bir çalışmayla kütüphanenin boya, badana, kitaplıklarını, masa, sandalye ve bilgisayar sistemini komple baştan aşağıya revize ettik. Şuan bitirme aşamasına geldik. En son aşamada şehit kardeşimiz Hüseyin Gençer´in ismini vermeye karar kıldık. İçerde de bütün İnegöl şehitlerinin ismi yazan bir tablo oluşturduk. Burada eğitim alan arkadaşlarımız İnegöl´de kaç şehidimiz var nerelerde görev yapmışlar bunları da bilmelerini istedik. Genç MÜSİAD olarak ekonomik anlamda birçok iş yapıyoruz ama biz istedik ki sosyal sorumluluklarımızı yerine getirelim ve gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim almalarına katkıda bulunalım? dedi.

 

DESTEKLERİN ARTARAK DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, ?Okul yapımında ve okul içerisindeki donatımlara kadar hayırseverlerimizden destek görüyoruz. Desteklerini artırarak devam ettirmelerini istiyoruz. Genç kardeşlerim gelip bana böyle bir projemiz var dediklerinde çok sevindim. Bu proje için en uygun yeri kendi aramızda tespit ettik ve bu okulumuza uygun gördük. Şehidimizin isminin konulması da çok manidar oldu. Buradan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum? şeklinde konuştu.

 

TAKDİRE ŞAYAN

Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bu işin içerisinde çok fazla fayda var. Birinci fayda çocuklarımız şehitlik mertebesinin ne olduğunu anlamlandırmaya çalışacaklar. Beraberinde genç MÜSİAD´ın böyle bir şeyi düşünmesi ve harekete geçmesi, böyle bir sorumluluğu kendinde hissetmesi takdire şayan. Sonuçta burada kütüphane yapabiliriz kararı çıkmış, Kütüphane´nin de şöyle bir güzelliği var. Evlatlarımız kitap okuma alışkanlığı, bilinci yakalayabilirler. Bunların çoğalarak devam etmesini diliyorum? diye konuştu.

 

BU EN GÜZEL MERTEBELERDEN

Kaymakam Ali Akça ise, ?Sevgili çocuklar özellikle size belirtmek istediğim bir husus var, bu kütüphaneye ismini veren Hüseyin Gencer kardeşimizin abisi Ali Gencer kardeşimizde burada aramızda. Rahmetli Hüseyin´e Allahtan sonsuz rahmet diliyorum. Hüseyin Gencer güzel dinimizin güzel kitabında da özellikle ifade edildiği gibi, çok güzel bir görevdeyken rahmetli oldu. Yaratan Allah diyor ki o ölümü ve hayatı yarattı hanginizin daha güzel iş yapacağını imtihan etmek için. Hüseyin kardeşimiz vatan savunması yaparken şehit oldu bu en güzel mertebelerdendir. Biz onu hiç unutmayacağız hep anacağız? ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek açılışı yapılan Şehit Hüseyin Gençer isminin verildiği kütüphane gezilerek incelendi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,49% -0,03
  • EURO

    34,64% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2435,72% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00